CES 2015: NETGEAR Nighthawk WiFi Router krijgt cloud-functionaliteit

06-01-2015 | door: Witold Kepinski

CES 2015: NETGEAR Nighthawk WiFi Router krijgt cloud-functionaliteit

NETGEAR voegt meerdere nieuwe functies toe aan de Nighthawk AC1900 Smart WiFi Router (R7000).

De Nighthawk biedt nu ondersteuning voor NETGEAR ReadyCLOUD voor eenvoudiger toegang op afstand tot USB-opslag. Ook is de Nighthawk nu uitgerust met verbeterde NETGEAR genie app voor remote netwerkbeheer en is deze voorzien van een nieuwe installatie-wizard die het eenvoudiger dan ooit maakt om de Nighthawk naast de gateway van een internetprovider te gebruiken en te upgraden naar 802.11ac WiFi.

Deze nieuwe functionaliteiten kunnen aan de Nighthawk worden toegevoegd door een gratis firmware update die beschikbaar is op de NETGEAR Support website. 

De Nighthawk was al uitgerust met technologie voor een WiFi-connectie voor smartphones, notebooks, tablets, smart tv's, gaming consoles, Blu-ray spelers en media servers. De 1GHz dual core processor zorgt voor razendsnelle WiFi-ervaring zonder haperen (AC1900 WiFi = 600 +1300 Mbps*), voor gamen, het streamen van video's of surfen. Met de geavanceerde technologie van de Nighthawk worden storing en uitval tot een minimum beperkt, waardoor de gebruiker optimaal kan genieten van home entertainment systemen en game consoles als de Playstation 4 (PS4) en de Xbox One.

De nieuwe functionaliteit van de Nighthawk bestaat uit:

ReadyCLOUD ondersteuning voortoegang tot opslag op afstand. Met NETGEAR ReadyCLOUD is het mogelijk om eenvoudig toegang te verkrijgen tot bestanden die zijn opgeslagen op een USB-harddisk die is aangesloten op een NETGEAR Nighthawk router. De ReadyCLOUD app voor desktop pc's en iOS en Android mobiele apparatuur, zorgt voor toegang tot bestanden vanaf bijna elk mobiel apparaat en elke computer. Bestanden kunnen worden gedeeld via een e-mail link en foto's kunnen snel en veilig worden verplaatst van smartphones naar de USB-harddisk, zelfs op afstand. 

De NETGEAR genie app voor eenvoudig netwerkbeheer biedt nu ook toegang op afstand. De NETGEAR genie app voor de Nighthawk (R7000) biedt functionaliteit op afstand, waardoor de gebruiker op afstand toegang tot het thuisnetwerk krijgt, de netwerkstructuur kan bekijken, WiFi-apparaten kan blokkeren, gastaccounts kan instellen en ouderlijk toezicht kan beheren vanaf elke locatie, allemaal met de app.

Eenvoudige WiFi-upgrade voor bestaande gateways van internetproviders. Met de nieuwe installatie van de Nighthawk en de ondersteuning voor zowel router als access point modus, zal streamen en gamen niet worden gehinderd door de tragere WiFi-snelheden van oudere gateways. Zelfs wanneer de gebruiker de oude gateway nog nodig heeft voor bijvoorbeeld VoIP-diensten, kan de Nighthawk-router worden ingezet voor het upgraden van de WiFi naar het topklasse 802.11ac WiFi, om zo het bereik en de prestaties van alle draadloze apparatuur te verbeteren. De Nighthawk (R7000) Smart WiFi Router zal automatisch herkennen dat deze wordt geïnstalleerd achter een andere gateway en zal zelfs assisteren bij het kiezen tussen router of access point modus, afhankelijk van wat het best past bij het netwerk.

Prijs en beschikbaarheid

De Nighthawk AC1900 Smart WiFi Router (R7000) is beschikbaar bij grote winkelketens en online voor een aanbevolen verkoopprijs van 169,99 euro. De nieuwste Nighthawk firmware is vanaf januari beschikbaar op de NETGEAR Support website: http://downloadcenter.netgear.com/en/product/R7000.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Hardware