Witold Kepinski - 08 januari 2015

Firmware-update voor IGEL Windows-thin clients

Om het nieuwe jaar goed van start te gaan, introduceert IGEL Technology een firmware-update (3.09.100) voor zijn Windows Embedded Standard 7-thin clients. Dankzij deze update zijn de verbeterde SSL-functies voor onder andere rechtenbeheer en compliance-auditing nu ook voor Windows-clients beschikbaar. Daarnaast heeft IGEL de nieuwere clientversies voor VMware Horizon, Quest vWorkspace en de Citrix Receiver in de firmware geïntegreerd. Laatstgenoemde software biedt tevens Citrix HDX3D Pro-support voor toegang tot centrale 3D CAD-applicaties.

De update stelt IT-beheerders in staat de Secure Mode-functie, die eerder al beschikbaar was voor IGEL Linux, nu ook bij VNC-shadowing op IGEL Windows-clients te gebruiken. Samen met de nieuwste Universal Management Suite (UMS) van IGEL (vanaf 4.7.110) biedt deze voorziening bedrijven nog meer mogelijkheden om aan compliance-eisen te voldoen. Wanneer de Secure Mode is ingeschakeld, worden alle VNC-sessies binnen het netwerk, inclusief IP-adressen, gebruikersnamen en datum/tijd, in een logbestand vastgelegd. In de Secure Mode initieert de UMS-server mirroring via een SSL-verbinding. Dit voorkomt dat client-to-client-connecties opgezet worden en onbevoegden ongeautoriseerd toegang krijgen. De VNC Secure Mode, die handmatig te activeren is, kan ook gebruikt worden voor heterogene activiteiten of specifieke gebruikersgroepen met hogere beveiligingsniveaus.

Toekomstbestendig systeem

Aan de clientkant heeft IGEL de Citrix Receiver 4.1 en de VMware Horizon Client 3.1 in de nieuwe firmware geïntegreerd. In Citrix-omgevingen ondersteunt de update niet alleen Citrix StoreFront 2.0, maar ook Citrix HDX3D Pro. Hierdoor kan IGEL zijn klanten een toekomstbestendig systeem garanderen, dat beantwoordt aan de eisen van zeer veeleisende grafische en CAD-applicaties. Voor gebruikers van VMware Horizon zijn remote apps met system-tray-functies beschikbaar. De nieuwe Horizon Client maakt het gebruik van eenvoudige USB 3.0-interfacefuncties mogelijk. De Quest vWorkspace Client (8.0.3) ten slotte, die momenteel geïntegreerd wordt, ondersteunt Windows Server 2012 R2 en Windows 8.1, plus Lync 2013-omgevingen (met behulp van de Lync VDI Plug-in).

 “Verder is ook het centrale beheer van de beveiligingsinstellingen van Internet Explorer verbeterd,” zegt Edwin de Ron (foto), Sales Manager van IGEL Technology in Nederland. “Wanneer dit beheer rechtstreeks vanuit de IGEL Setup plaatsvindt, kunnen door HTTPS geverifieerde serverqueries voortaan - via een nieuwe voorziening - per zone worden uitgevoerd.”

Beschikbaarheid en prijs

De nieuwe IGEL-firmware (versie 3.09.100) is vanaf nu gratis te downloaden via www.myigel.biz. De update is bedoeld voor alle UD3-, UD5-, UD9- en UD10-thin clients van IGEL die draaien op het besturingssysteem Windows Embedded Standard 7.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!