Driekwart van de bedrijven omarmt BYOD
06-01-2015 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Driekwart van de bedrijven omarmt BYOD

Bring Your Own Device (BYOD) is een trend waarbij werknemers privé-apparaten naar de werkvloer meenemen en gebruiken voor zakelijke doeleinden. Bijna driekwart van de bedrijven heeft BYOD inmiddels omarmd of is van plan dit op korte termijn te doen.

Dit blijkt uit onderzoek van Tech Pro Research. 60% van de bedrijven staat BYOD toe, terwijl 14% van pan is dit binnen twaalf maanden te doen. De percentage sligt aanzienlijk hoger in 2013, toen 44% van de ondervraagde bedrijven aangaf BYOD te omarmen of en 18% van plan was dit op korte termijn te doen. Europa loopt op het gebied van BYOD echter wel achter op de VS, waar aanzienlijk meer bedrijven de trend hebben omarmd.

Kleinere bedrijven gebruiken BYOD vaker
Kleinere bedrijven blijken BYOD vaker te omarmen dan grote bedrijven. Van de bedrijven met 50 tot 249 werknemers staat 71% BYOD toe. Als we echter kijken naar bedrijven met 250 tot 999 werknemer daalt dit percentage tot 57%, terwijl van de bedrijven met 1.000 of meer medewerkers 54% BYOD toestaat. Van de organisaties met minder dan 50 medewerkers zegt 61% BYOD te hebben omarmd.

Allerlei redenen worden genoemd om BYOD niet te omarmen. Veruit de meest genoemd reden zijn beveiligingszorgen. 78% stelt door zorgen over security BYOD niet toe te staan. Zorgen over IT-ondersteuning is voor 49% reden af te zien van BYOD, terwijl een gebrek aan controle over hardware door 45% wordt genoemd. Het verlies van apparaatstandaardisatie is voor 45% reden BYOD niet te omarmen.

Verschil tussen sectoren
De kans dat een bedrijf BYOD toestaat is daarnaast afhankelijk van de sector waarin de organisatie actief is. Zo is de kans dat BYOD wordt verboden bij overheidsinstellingen het grootste, terwijl de kans dat de werkwijze wordt toegestaan in de IT- en technologische sector het grootst is.

Bedrijven zijn er over het algemeen nog niet over uit of zij ook wearables onder hun BYOD-beleid moeten scharen. 29% geeft aan dit van plan te zijn, terwijl 11% hier vanaf ziet. 60% heeft nog geen beslissing genomen.

Internet of Things
Als we kijken naar het Internet of Things (IoT) geeft 14% aan IoT-apparaten te gebruiken. 5% stelt apparaten gerelateerd aan IoT op dit moment te implementeren, terwijl 24% dit in de komende twaalf maanden wil gaan doen. 56% heeft geen plannen of interesse om IoT-gerelateerde apparaten te gebruiken.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility