Witold Kepinski - 08 januari 2015

IDC: Object-based storage platformen steeds meer in trek (PDF)

Object-based storage (obs) platformen worden steeds meer ingezet als onderdeel van de cloud en enterprise IT infrastructuur. Dit wordt veroorzaakt omdat er behoefte is aan petabyte-schaalbare data storage voor workloads, big data en de cloud. Dit staat te lezen in IDC MarketScape: Worldwide Object-Based Storage 2014.

De obs-oplossingen zijn nu goed voor 46 procent van de file-and-obs (fobs) markt die in 2018 goed is voor 28,3 miljard dollar. Object-based storage is steeds meer in trek door slimme technologie van Amazon S3, OpenStack en samenwerkingen zoals de Object Storage Alliance.

Daarnaast hebben klanten meer keuzes in leveranciers, waardoor grote partijen zoals EMC onder druk komen te staan, volgens het rapport, maar dat door IDC later is genuanceerd. De obs-markt wordt volgens IDC nu gedomineerd door 18 partijen.

De zes obs-leiders zijn zijn Scality, Cleversafe, DDN, HDS, Amplidata en EMC dat in 2014 zijn ECS (Elastic Cloud Storage) introduceerde naast Marketscape en Atmos oplossingen.

Grote spelers zijn Cloudian, Caringo, Red Hat, NetApp, Huawei, SwiftStack, Tarmin en Storiant. Uitdagers zijn Exablox, Coho Data, Basho en NEC.

Lees de pdf hier: IDC-MarketScape-Worldwide-Object-Based-Storage-2014-Vendor-Assessment-Cleversafe.pdf

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!