Waterschap Reest en Wieden zet ArcGIS-platform breder in
09-01-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Waterschap Reest en Wieden zet ArcGIS-platform breder in

Waterschap Reest en Wieden heeft ervoor gekozen om het ArcGIS-platform nog breder binnen hun organisatie in te zetten. Door het afsluiten van een ELA (Enterprise License Agreement) kan het waterschap organisatie-breed aan de slag met ArcGIS. Met deze overeenkomst verankeren Esri Nederland en Waterschap Reest en Wieden hun jarenlange samenwerking.

Waterschap Reest en Wieden bestaat sinds 1 januari 2000. Reest en Wieden zorgt in Zuidwest- en Midden-Drenthe en Noordwest-Overijssel voor het beheer en onderhoud van het water. Het gebied dat Reest en Wieden beheert is zeer divers. Er is natuur, landbouw, bebouwing en open water. Een groot deel van het beheergebied van het waterschap wordt gebruikt voor landbouw, maar er is ook veel natuur met drie nationale parken in het gebied.

Het waterschap Reest en Wieden gebruikt al jaren ArcGIS als hun GIS-systeem. Door het afsluiten van de ELA kunnen zij de functies nog verder uitdiepen. Naast het gebruik van ArcGIS is waterschap Reest en Wieden ook één van de initiatiefnemers van GEONIS Blaeu, een flexibel informatiesysteem (gebaseerd op ArcGIS en GEONIS) voor onder meer waterschapsprocessen, het beheer van het watersysteem, de waterkeringen, de persleidingen, de rioleringsgebieden en de uitvoering van de schouw.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Software