Witold Kepinski - 09 januari 2015

HP Enterprise business partners zien business toenemen

HP riep tijdens de HP Discover 2014 conferentie in Barcelona zijn partners op om meer van zijn enterprise oplossingen te verkopen, zoals ConvergedSystems en 3PAR midrange storage. Daarvoor werd het aanbod gemoderniseerd, onder andere met een full flash 3PAR storage oplossing. Nederlandse partners zoals Axez, it2grow en i3 groep zeggen te groeien met het HP aanbod voor datacenters.

René van Dop, directeur van Axez, dat HP storage oplossingen levert, zegt bestaande en nieuwe klanten te voorzien van nieuwe HP technologie. “Ik ben te spreken over de HP OneView stack, waarbij servers, storage en netwerken op een eenvoudige manier wordt beheerd. We zien de business met HP toenemen. Zo heeft Axez samen met IT-dienstverlener IT2Grow aan KPMG Meijburg & Co belastingadviseurs een nieuwe HP oplossing aangeboden, die onder andere bestaat uit de HP 3PAR 7450c midrange storage, VMware vitualisatie software en Veeam availability software dat zorgt voor snelle back-up en recovery. Van Dop vervolgt: “We bieden één storage platform met 3PAR biedt onder andere full flash, file-based, block-based storage en software defined storage. De StoreServ 7450c heeft 192GB aan cache en is voorzien van een twee-poorts 16Gbit/s Fibre Channel Adapter, Thin Deduplication Software en Thin Clones Software die van virtual machines (vm’s) klones maken zodat er ruimte wordt bespaart in een storage omgeving. Alle 3PAR StoreServ arrays hebben naast block-level access nu ook file access met 3PAR File Services via de StoreServ File Controller. Daarbij leveren we een hardware back-up oplossing van StoreOnce.”

it2grow

Patrick Louwe, directeur van it2Grow zegt met Axez samen een complete infrastructuur te bieden die zakelijke processen van klanten ondersteunen. “Axez levert alle HP infrastructuuroplossingen. IT2Grow biedt cloud computing en Software as a Service oplossingen voor professionals. We zorgen dat de HP oplossingen zijn voorzien van data protection met beschikbaarheidsoplossingen van VMware en Veeam. We zijn actief Veeam partner en hebben vijf mensen geaccrediteerd als Veeam Certified Engineers (VMCE).”

Helion Cloud

Van Dop zegt verder klanten warm te maken voor HP Helion Cloud, waarvan inmiddels twee projecten lopen. “Axez voert deze projecten uit omdat het de HP Cloud Builder specialisatie heeft. Klanten krijgen met Helion de beschikking over een hybride cloud, ze bepalen zelf welke dat in een on-premise en in de Helion Cloud wordt opgeslagen.”

i3 groep

ICT-dienstverlener i3 groep is ook te spreken over de laatste HP Discover 2014 conferentie, aldus sales director Hein Kiemeney. “We gaan er elk jaar met klanten heen waar HP inzicht geeft in zijn New Style of IT strategie en productportfolio. HP heeft veel nieuwe producten gelanceerd, dat is hun sterke kant, met onder andere een sterke focus op Big Data en ConvergedSystem oplossingen. Het 3PAR aanbod is ook verder uitgebreid, daardoor stijgt de vraag. Wij kunnen hiermee onze klanten nog beter van dienst zijn met de onvoorspelbare datagroei en het helpt ons met het verstevigen van de bestaande relaties.”

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!