Witold Kepinski - 14 januari 2015

Acronis back-updienst Versie 3 beschikbaar

Acronis, aanbieder van gegevensbeveiliging, kondigde aan dat versie 3 van de Acronis back-updienst beschikbaar is. De Acronis back-updienst biedt gegevensbeveiliging die zonder grote voorafgaande investeringen nieuwe inkomstenstromen genereert voor partners.

Aangedreven door de Acronis AnyData Engine, biedt de Acronis back-updienst een kant-en-klare oplossing voor dienstverleners die gehost worden in Acronis datacentra. Een hybride aanbieding met een door Acronis gehoste beheerconsole, die de lokale opslagruimte van de dienstverleners optimaliseert en een volledig door de dienstverlener gehoste en beheerde inzet.

Dienstverleners als ITKontoret en distributeurs gebruiken de Acronis back-updienst om hun dienstenportfolio uit te breiden met back-up- en herstelmogelijkheden zodat ze nieuwe inkomstenstromen kunnen genereren zonder grote voorafgaande investeringen. De dienst is eenvoudig in het gebruik, biedt een betalen-voor-gebruikmodel en de volledige beveiliging die klanten eisen, inclusief ondersteuning voor werkstations, Windows, Linux, en fysieke en virtuele servers. Hiermee wordt de groeiende trend onderstreept van distributeurs die hun bedrijf opbouwen door cloud-diensten aan te bieden, dergelijke marktpartijen bieden nu de Acronis back-updienst via hun cloud-dienstenafdeling."Dankzij de Acronis back-updienst kunnen wij effectief de gegevens van onze klanten beveiligen met een op maat gemaakte, uitgebreide, betrouwbare en kosteneffectieve dienst voor onze partners en klanten", zegt Andreas Wiren, CTO bij ITKontoret. "We kunnen ze één stabiele en gestandaardiseerde hybride oplossing bieden, waarbij de gegevens van de klant in ons datacentrum blijven terwijl Acronis het platform beheert. Dit bespaart probleemoplossing en mankracht en maakt het leven voor onze klanten en ons veel eenvoudiger."

AES256-gegevensversleuteling

De Acronis back-updienst is een oplossing die bestaat uit meerdere lagen en huurders en biedt lokale en hybride opslag van geback-upte gegevens, lokale back-up bij de klant en lokaal herstel plus herstel vanuit de cloud. De dienst biedt beveiliging, inclusief SSL-versleuteling van beheerkanalen en AES256-gegevensversleuteling tijdens transport en in rust. Acronis biedt sinds 2010  cloud-back-up en opende recentelijk datacentra in Duitsland en Japan als aanvulling op bestaande centra in de Verenigde Staten, Frankrijk, Rusland en Singapore om de internationale groei van cloud-bedrijven te ondersteunen. "Kansen in overvloed voor dienstverleners, inclusief back-up, beveiligde bestandstoegang en -deling en oplossingen voor herstel na catastrofes", zegt Serguei Beloussov (foto), CEO en mede-oprichter van Acronis. "De Acronis back-updienst maakt het voor ze om mogelijk geavanceerde gegevensbeveiliging aan hun klanten aan te bieden met een eenvoudig te beheren en te controleren dienst die grote marges heeft en die beveiliging en schaalbaarheid biedt."

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!