Witold Kepinski - 14 januari 2015

IBM introduceert z13 mainframe

IBM introduceert de nieuwe z13 mainframe, dat speciaal ontwikkeld is om te voldoen aan de snelheid- en veiligheidseisen die de groeiende app-economie met zich meebrengt.

IBM introduceert de nieuwe z13 mainframe, dat speciaal ontwikkeld is om te voldoen aan de snelheid- en veiligheidseisen die de groeiende app-economie met zich meebrengt.`Dit nieuwe mainframe verwerkt tot 2,5 miljard transacties per dag. Het z13 mainframe is het resultaat van een investering van 1 miljard dollar en is gestoeld op de innovatie die voortkomt uit 500 nieuwe IBM patenten.

Data analytics

Het is drie jaar geleden dat IBM voor het laatst een nieuw mainframe op de markt bracht. Zo bevat de z13 ‘s werelds snelste processor waardoor de snelheid waarmee gegevens worden versleuteld is verdubbeld. Het z13 mainframe is het resultaat van een investering van 1 miljard dollar, vijf jaar ontwikkeling, vijfhonderd patenten op het gebied van security, snelheid, geheugen, data analytics en cloud computing.

De z13 is het eerste systeem dat real-time encryptie van mobiele transacties mogelijk maakt. Iedere keer als een consument een aankoop doet via de smartphone, creëert dit een serie van gebeurtenissen op de backend van een IT-omgeving. De z13 is ontworpen om die miljarden transacties en de daaropvolgende interacties te verwerken en te analyseren. Zo helpt het bijvoorbeeld de financiële wereld om real-time fraude te signaleren en hierop actie te ondernemen. Klanten over de hele wereld erkennen de mainframe als een systeem om mobiele transacties te beveiligen. Onder meer de Rabobank ziet mogelijkheden om met de z13 de behoeften van de consument en te zorgen voor een op maat gemaakte mobiele klantervaring.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!