Werknemers ontvangen jaarlijks gemiddeld 1.728 onzinnige e-mailberichten
15-01-2015 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Werknemers ontvangen jaarlijks gemiddeld 1.728 onzinnige e-mailberichten

De gemiddelde kantoormedewerker ontvangt een flinke hoeveelheid e-mails waar zij niets aan hebben. Jaarlijks ontvangt de gemiddelde medewerkers 1.782 zinloze e-mailtjes.

Dit blijkt uit onderzoek van Sennheiser Communications, leverancier van headsets. Bij zinloze mailtjes kan het om allerlei soorten berichten gaan. Sennheiser doelt hierbij niet op spam, maar juist op berichten van bijvoorbeeld collega’s die inhoudelijk niet interessant zijn. Denk hierbij aan e-mailtjes waarin iemand wordt gefeliciteerd met zijn verjaardag, maar ook om e-mailberichten over een kapotte printer of een airconditioning die te hard zou staan.

Iemand die bekend staat om zinloze e-mailtjes
Bijna een derde van de 2.000 ondervraagde kantoormedewerkers geeft aan iemand te kennen die bekend staat om het versturen van zinloze e-mailberichten. Ongeveer de helft geeft aan dat collega’s e-mailberichten onnodig naar het gehele bedrijf sturen.

53% zou dan ook liever zien dat collega’s vaker de telefoon opnemen om dingen te delen in plaats van de inbox te vervuilen met dergelijke e-mailberichten. Tegelijkertijd geeft 67% toe meer te mailen dan te bellen. De belangrijkste reden hiervoor is de eenvoud waarmee een e-mailbericht wordt verstuurd. Onzekerheid aan de telefoon is voor 20% reden een voorkeur te hebben voor e-mail.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Internet