Witold Kepinski - 16 januari 2015

Ricoh biedt audiovisuele- en vergaderoplossingen

Ricoh maakt zijn channel partners warm voor zijn brede portfolio van audiovisuele (av) en vergaderoplossingen. Het gaat hierbij om projectoreninteractieve whiteboards en UCS (Unified Communication Systems) –oplossingen, waarmee resellers bij klanten werkplekken kunnen inrichten en ondersteunen.

Tijdens de Integrated Systems Europe (ISE) beurs in Amsterdam RAI, dat tussen 10 en 12 februari 2015 wordt gehouden, toont Ricoh in hal 9 (Stand B110) zijn audiovisuele- en vergaderoplossingen aan channel partners en IT-beslissers. “Ricoh wil met dit porfolio groeien in samenwerking met printing-, telecom- en av-partners”, aldus Maurits Aalders, Director Marketing & Business Development bij Ricoh Nederland.

Ricoh staat bekend als een leverancier van printers, mfp’s en document management oplossingen. De Japanse leverancier wil zijn positie als brede IT-dienstverlener nog meer verstevigen. Ricoh heeft daarom zijn productaanbod uitgebreid met audiovisuele- en vergadermiddelen waaronder projectoreninteractieve whiteboards en UCS (Unified Communication Systems) oplossingen, waaronder video-vergaderen. “Voor dit pakket aan producten is Epatra aangesteld als distributiepartner in Nederland. Epatra is specialist in presentatie- audio/video- en industriële oplossingen en ziet veel kansen met de Ricoh audiovisuele- en vergaderoplossingen voor het inrichten en ondersteunen van werkplekken. Zo kunnen eindgebruikers met Ricoh av- en vergadertechnologie veilig en eenvoudig documenten uitwisselen, bewerken en opslaan. Het Ricoh UCS-portfolio gericht op efficiënt digitaal samenwerken en omvat videoconferentie-systemen, apps en een touch screen dat tevens los inzetbaar is als interactief whiteboard. Ricoh’s Unified Communications Systems oplossingen combineren visuele live communicatie met audio, video en documentbestanden. Dankzij de ondersteunende apps is live communicatie mogelijk met een pc, laptop, smartphone of tablet.”

Interactieve whiteboards

Maurits Aalders zegt dat de samenwerking tussen Ricoh en Epatra vruchten afwerpt. “Ricoh resellers kunnen, naast het leveren van producten en diensten op het gebied van printing en document management, nu ook onze audiovisuele- en vergaderoplossingen leveren. Dat biedt een extra bron van inkomsten voor printing resellers waarvan sommigen te maken hebben met een prijsdruk. Met onze projectoreninteractieve whiteboards en UCS (Unified Communication Systems) oplossingen willen we ook graag samenwerken met nieuwe partners, zoals telecom resellers en av-specialisten die installaties en onderhoud doen. Een aantal van deze resellers hebben we feestelijk verwelkomd tijdens de KLM Open 2014 golftoernooi in op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort waarvan Ricoh sponsor was.”

Integrated Systems Europe (ISE)

Aalders zegt dat channel partners, zoals IT-resellers, telecom resellers van harte welkom zijn om de Ricoh stand (Hal 9, stand B110) tijdens de Integrated Systems Europe (ISE) beurs te bezoeken die tussen 10 en 12 februari in de RAI Amsterdam plaatsvindt. Aalders: “Ricoh heeft een stand van 63 vierkante meter waar het een scala van nieuwe projectoren en communicatiemiddelen aan bezoekers toont en demonstreert. Resellers die onze stand willen bezoeken kunnen een gratis toegangskaart aanvragen die een waarde heeft van tachtig euro. Bovendien maakt elke reseller iedere beursdag kans op twee prachtige camera’s: een Ricoh Theta en een Action Cam met een waarde van 299 dollar. Meer informatie over de communicatiesystemen van Ricoh staat op Ricoh.nl.“

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!