NETGEAR levert RONVER netwerkoplossing voor heel Europa
19-01-2015 | door: Redactie
Deel dit artikel:

NETGEAR levert RONVER netwerkoplossing voor heel Europa

RONVER Systems ontwerpt, ontwikkelt, bouwt, installeert, beheert en onderhoudt XL dataopslagsystemen voor de content- en imaging-industrie. Zij implementeren oplossingen  die enorme hoeveelheden data moeten verwerken, voor onder meer mediabedrijven, medische organisaties en overheden. In 2013 verzorgde RONVER Systems in opdracht van GrassValley een upgrade van het video storagenetwerk van de Europese Commissie in Brussel en gebruikte daarbij 10 Gigabit switches van NETGEAR.

RONVER Systems is vanaf het begin nauw betrokken bij de ontwikkeling van het storagenetwerk van de Europese Commissie. RONVER verzorgt  het datamanagement en -opslag deel van de configuratie, van ontwerp tot bouw en ondersteuning en onderhoud. De Europese Commissie vroeg RONVER al in 2008 om een oplossing te bouwen voor hun steeds sneller groeiende videoarchief.

 “Wij hebben het hele traject begeleid. We stonden aan de basis van de ontwikkeling, de migratie en de groei van de opslagoplossing,” vertelt Joël de Graaf, eigenaar van RONVER Systems. “We begonnen destijds met een paar honderd Terabyte, maar intussen zitten we al over de Petabyte. De EU wilde onlangs de opslagcapaciteit verdubbelen van twee keer 250 terabyte naar twee keer 500 terabyte en omdat de datadoorvoer natuurlijk meegroeit met de hoeveelheid data, was er niet meer genoeg bandbreedte tussen de twee machines van de gerepliceerde oplossing.”

De eisen

Het videoarchief bestaat uit twee gesynchroniseerde machines, die zijn voorzien van 10 Gigabit adapters van Intel. Om de datasynchronisatie te optimaliseren, moest er op elk van de twee locaties een 10 Gigabit switch komen. “Er werden hoge eisen gesteld aan de oplossing,” vertelt De Graaf. “De opslagcapaciteit moest verdubbeld worden en de bandbreedte tussen de twee machines was de bottleneck. Er moesten nieuwe switches komen die de datadoorvoer konden verwerken en die makkelijk te implementeren en eenvoudig te beheren waren. Daarnaast moest er ook een volledige beschrijving van het netwerk worden gemaakt. Er zou namelijk een wisseling van de wacht gaan plaatsvinden in het beheer, dus men wilde bij de Europese Commissie niet met een zogenaamde ‘blackbox’ opgescheept zitten. We zijn toen interviews gaan afnemen onder de IT-medewerkers van de Europese Commissie en dat heeft geresulteerd in een handleiding, waarin precies staat beschreven wat de layout van het netwerk is. Als er een videobestand binnenkomt, welke weg legt het dan af? Als er onderhoud moet plaatsvinden en je moet een server herstarten, wat zijn dan de stappen?”

De oplossing

RONVER ging op zoek naar een switch die aan de eisen kon voldoen, maar die wel binnen het gestelde budget zou passen. “We kwamen al snel uit bij NETGEAR,” zegt De Graaf. “Het was gewoon het beste wat we voor het budget konden krijgen. De prijs-kwaliteit verhouding is optimaal; de NETGEAR switches bieden de functionaliteit die je normaal alleen bij de veel duurdere merken vindt. Ik kende NETGEAR bovendien al goed en ben met ze gaan werken dankzij de enorm goede begeleiding en ondersteuning die je krijgt. Bij NETGEAR heeft men de mentaliteit die ik verwacht van mijn leveranciers: Heb je iets nodig? Zij regelen het.” Samen met NETGEAR werd er een trial gestart, waarbij de Europese Commissie de apparatuur uitvoerig kon testen en evalueren. “Naar aanleiding van deze trial, was men ook bij de EU overtuigd van de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van NETGEAR en konden we tot implementatie overgaan.”

De implementatie

“De installatie van de switches was erg eenvoudig. Plug and play, eigenlijk. We gebruikten de optische poorten om de switches aan elkaar te koppelen en de twaalf koperpoorten voor het verbinden van de clients en de storage. We leverden de oplossing begin dit jaar op en hebben nog tot midden augustus getest. Inmiddels is alles in gebruik en werkt het helemaal naar behoren. Wij doen het beheer van de storage, dus daar heeft de Europese Commissie zelf geen omkijken naar.” Over de samenwerking met NETGEAR is De Graaf erg tevreden. “We hebben uitstekende technische ondersteuning voor, tijdens en na de implementatie ontvangen, dus voor toekomstige projecten gaan we zeker weer gebruik maken van de diensten en producten van NETGEAR,” besluit hij.

Gebruikte apparatuur

2 x XS712T 12 port copper 10GBase-T with 2 ports SFP+ switch

 De voordelen op een rij

  • Hoge bandbreedte
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • Goede ondersteuning voor, tijdens en na de implementatie
Terug naar nieuws overzicht
Hardware