NETGEAR geeft les op basisschool Op Dreef
20-01-2015 | door: Redactie
Deel dit artikel:

NETGEAR geeft les op basisschool Op Dreef

Basisschool Op Dreef in Veldhoven-Dorp, een van de scholen van stichting Veldvest in Veldhoven, is een school die een positieve bijdrage levert aan het toekomstperspectief van kinderen. Onderwijs heeft volgens de directie van de school een maatschappelijk doel: het levert een bijdrage aan de bereidheid van mensen om persoonlijke talenten en kwaliteiten in te zetten ten behoeve van de samenleving en het welzijn van anderen daarin. Daarom investeert Op Dreef in de ontwikkeling van kinderen en in de faciliteiten die deze ontwikkeling mogelijk maken. Onlangs verhuisde de school van twee verschillende locaties naar MFA Zuid, dat onderdak biedt aan ongeveer 600 leerlingen. In samenwerking met NETGEAR implementeerde stichting Veldvest er een snel draadloos netwerk.

Het nieuwe pand moest van een toekomst gericht en schaalbare netwerkinfrastructuur worden voorzien. Er was een bedraad netwerk aanwezig, maar met het oog op de komende jaren wilde stichting Veldvest een draadloze oplossing. “We zijn al begonnen met voorzichtige experimenten, waarbij leerkrachten tablets in de klas gebruiken,” vertelt Bart Brom, leerkracht en Bovenschools ICT-Coördinator bij stichting Veldvest. “Het gebruik van het netwerk is nog sterk groeiende, maar in de komende vier jaar verwachten we dat iedere leerling wel met een apparaat op het netwerk zit. We gaan dan ook het lesprogramma zeker verrijken met digitale hulpmiddelen.”

Voorafgaand aan de implementatie van het nieuwe netwerk, voerde NETGEAR een site survey uit om te bepalen welke apparatuur de locatie van een optimale dekking en functionaliteit zou kunnen voorzien. “NETGEAR heeft veel ondersteuning geboden bij het hele proces,” zegt Brom. “Van advies over welke apparatuur het beste bij ons zou passen tot het inrichten van het netwerk. Aan onze technische collega's gaf NETGEAR een gedegen training over de achtergrond van de geleverde producten en over draadloze technologie in het algemeen. Dat was erg nuttig en het heeft ons inzicht op het gebied van draadloze netwerken verder vergroot. Met de verworven kennis kunnen we het netwerk eenvoudig zelf beheren.”

Na de zomervakantie werd het nieuwe pand en daarmee het nieuwe draadloze netwerk in gebruik genomen. De eerste ervaringen zijn positief. “Het gaat allemaal erg snel en soepel,” stelt Brom. Wat heel mooi is aan deze oplossing, is dat er nauwelijks beheer nodig is. Het werkt gewoon. Wanneer we de overstap gaan maken naar meer digitale hulpmiddelen tijdens de lessen, dan is dat prettig om te weten.”

Gebruikte NETGEAR-apparatuur

1x        NETGEAR Wireless Controller (WC7520-100EUS)

29x      NETGEAR Wireless Dual Band Access Point (WNDAP360-100PES)

3x        NETGEAR M4100 Fully Managed Switches (GSM7248-200EUS)

2x        NETGEAR M4100 Fully Managed Switches met Power over Ethernet (GSM7224P-100NES)

 

De voordelen op een rij

  • Snel draadloos netwerk, dat klaar is voor de nabije toekomst
  • Nauwelijks beheer nodig
  • Uitstekende ondersteuning van NETGEAR in de vorm van advies, training en een site survey
Terug naar nieuws overzicht
Mobility