Redactie - 20 januari 2015

Incentro ziet omzet in 2014 stijgen naar 22 miljoen euro

ICT-dienstverlener Incentro behaalde in 2014 een omzet van 22 miljoen euro. Hiermee steeg de omzet ten opzichte van het voorgaande jaar met 35 procent. Het bedrijf maakt voor het negende jaar op rij een gezonde groei door. Een resultaat dat te herleiden is tot de twee hoofddoelen van Incentro voor 2014: een positieve Net Promotor Score (NPS) en een notering in de lijst van Great Places to Work in Nederland. 

Gemiddeld haalden de Nederlandse vestigingen een NPS-score van ruim boven de 10 en de Nederlandse tak van Incentro eindigde op de derde plaats in de Great Place to Work competitie. De Spaanse vestiging deed dit jaar ook mee en eindige daar op de zesde plaats. De Turkse vestiging is in haar eerste volle jaar sterk uit de startblokken gekomen en gaat ook meedoen aan deze meting van medewerkergeluk. 

“Met deze twee simpele en goed meetbare doelen weet iedere Incentronaut wanneer we de goede dingen aan het doen zijn. Bovendien bieden ze een goed houvast bij het nemen van beslissingen. Omdat Incentro een omgeving is waar veel autonomie en daarmee veel vertrouwen heerst, zijn er weinig regels en is er veel ruimte om zelf te beslissen. Dan is een gezamenlijk gevoel van waar het heen moet extra belangrijk”, legt Adriaan van der Eijk uit, managing consultant bij Incentro.

Winst

Het winstpercentage steeg licht naar 18 procent. Van de winst wordt 10 procent direct uitgekeerd aan alle Incentronauten. Daarnaast bespreken de eigenaren van Incentro (momenteel is een kwart van het personeel tevens eigenaar van het bedrijf) wat de bestemming van de winst moet zijn. Een groot deel gaat terug de onderneming in, om start-ups zoals de Turkse vestiging en de Nederlandse spin-offs van de grond te krijgen. 

Kijk voor een overzicht van de door Incentro gestelde doelen op: http://i.ncent.ro/cyntw.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!