Pure Storage EMEA versterkt met Britse managers James Petter en Alex McMullan

21-01-2015 | door: Witold Kepinski

Pure Storage EMEA versterkt met Britse managers James Petter en Alex McMullan

Om voort te kunnen bouwen in de regio EMEA heeft Pure Storage. leverancier van zakelijke all-flash storage systemen, zijn managementteam versterkt met twee aanstellingen: James Petter, Vice President voor EMEA, en Alex McMullan, Chief Technology Officer voor EMEA.

James Petter

De Brit Petter maakt de overstap naar Pure Storage na ruim tien jaar in dienst te zijn geweest bij EMC, meest recentelijk als senior Vice President voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Daarvoor gaf hij leiding aan het team met de meest strategische internationale klanten in Europa. Hij zal Pure Storage EMEA door de volgende explosieve groeifase leiden. Petter’s ervaring bestaat onder meer uit vier jaar als salesmanager bij Cisco Systems en uit periodes bij Telstra en Coca-Cola. Hij is afgestudeerd aan de Royal Military Academy in Sandhurst en heeft zes jaar lang als officier gediend in de 2nd Royal Green Jackets. Petter heeft een BSc van de University of Surrey en een postdoctoraal diploma in managementwetenschappen van de Bristol University. Hij spreekt vloeiend Frans en Spaans.

Alex McMullan

McMullan heeft in juli 2014 de taak van EMEA-CTO op zich genomen, na de overstap te hebben gemaakt vanuit Barclays Capital; hier was hij verantwoordelijk voor het beheer van de gedistribueerde IT-infrastructuur. Daarvoor werkte hij bij UBS Investment Bank, Company-I, Computer Associates (waar hij heeft meegeschreven aan de RDBMS-engine voor Ingres) en British Aerospace. In zijn huidige rol bij Pure Storage gebruikt McMullan zijn unieke perspectief als voormalig eindgebruiker voor zijn functie als adviseur en technologie-evangelist. Zo helpt hij bedrijven met hun traject dat leidt naar business transformatie met all-flash oplossingen.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht