Witold Kepinski - 21 januari 2015

Decos Cartracker in 70 klassieke auto's tijdens The Winter Trial 2015

Zondag 25 januari gaat The Winter Trial 2015 van start. In deze  rally zullen 70 klassieke auto’s zes dagen lang door het winterse Noorwegen racen.  De wagens zijn voorzien van de nieuwste hardware van Decos Cartracker, om de tijden van de deelnemers nauwkeurig te registreren.

Tijdens the Winter Trial strijden internationale deelnemers om de Europese en de Nederlandse titel van het klassieke rallykampioenschap. Daarbij is een nauwkeurige tijdsregistratie essentieel. De rallywagens zijn allen voorzien van GPS-trackers van Cartracker, product van leverancier Decos, om zorgvuldig de finishtijden vast te leggen. Speciaal voor The Winter Trial heeft Decos het mogelijk gemaakt om de GPS-coördinaten elke seconde te peilen, zodat de registratie nauwkeurig is.

Een deel van de voertuigen rijdt zelfs met de nieuwste hardware van Cartracker, die Decos nog niet heeft vrijgegeven voor de markt. Belangrijke verbeteringen in de blackbox zijn de stabielere GPS- en GPRS-antennes, waardoor de ritregistratie nog accurater is. Daarnaast is de unit betrouwbaarder, doordat hij compacter en steviger is, en doordat hij is voorzien van een accu. De Cartracker werkt daardoor onafhankelijk van het voertuig en is dus altijd online, ongeacht of de auto aan- of uitstaat.

The Winter Trial

Deelnemers afkomstig uit Nederland, Duitsland, Noorwegen, België en Engeland rijden in auto’s van voor 1974, maar zelfs ook van 1930, met open dak. De start is dit jaar in Sundvollen, Noorwegen, waarna de route onder andere leidt over ijsmeren en rallycircuits door het Olympische Lillehammer. De finish is zes dagen later in Sundvollen.

Door: Witold Kepinski

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!