Witold Kepinski - 21 januari 2015

Bindinc. kiest voor Digital Asset Management oplossing van Dutch Cloud

Bindinc. vertaalt communicatiedoelstellingen naar uitgeefconcepten. Zij geven, onder meer, diverse omroepgidsen uit. Met eigentijdse redactionele formules versterken zij de relatie met leden en donateurs. Daarbij werken zij met media op maat en met diverse formules voor zowel unieke doelgroepen als voor het grote publiek.

Sinds 2012 is Bindinc. klant van Dutch Cloud en maken zij gebruik van FotoStation software voor het beheer van hun digitale beeldbestanden. Een volgens Bindinc. unieke manier om de digitale bestanden eenvoudig terug te vinden door deze van metadata te voorzien.

Digital Asset Management

Onlangs is de samenwerking verder uitgebreid omdat Bindinc. op zoek was naar een vervanger voor hun huidige Digital Asset Management (DAM) oplossing. De grootste uitdaging hierbij is het overzetten van alle bestanden inclusief de bijbehorende metadata. Samen met de FotoWare specialisten van Dutch Cloud werkt Bindinc. aan een volledige nieuwe workflow rondom beeldverwerking en -distributie. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de FotoWare modules FotoWeb 8.0, Color Factory, Index Manager en FotoStation. Naast het gebruik van deze oplossingen die Dutch Cloud als exclusieve partner van FotoWare in Nederland aanbiedt, maakt Bindinc. voor de nieuw in te richten DAM-oplossing ook gebruik van de infrastructuur-oplossingen van Dutch Cloud. De nieuwe omgeving is geplaatst in een van de Nederlandse datacenters van Dutch Cloud, deze is gekoppeld aan de kantooromgeving van Bindinc. via een vaste, beveiligde netwerkverbinding.

Jasper van Scheppingen, Informatiemanager bij Bindinc. "Deze samenwerking helpt ons in de verdere professionalisering van ons applicatielandschap en het technisch beheer hierop. Mijn verwachting is dat deze samenwerking gaat bijdragen in een stabiele en betrouwbare dienstverlening aan onze interne stakeholders."

Meer informatie over de Digital Asset Management oplossing van Dutch Cloud staat hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!