Wouter Hoeffnagel - 22 januari 2015

Huur een ervaren hacker in via een online marktplaats

Iedereen kan vandaag de dag een cyberaanval opzetten tegen een bedrijf. Iemand die een bedrijf schade wil toebrengen of bedrijfsgeheimen in handen wil krijgen kan een ervaren hacker inhuren om dit voor hem te realiseren. Hacker’s List is een voorbeeld van een website die hackers met klanten in contact brengt.

Hacker’s List is een website die is opgericht door een drietal mannen uit het Amerikaanse Colorado. De website biedt de mogelijkheid advertenties te plaatsen waarin de expertise van een hacker wordt gevraagd. In de advertentie wordt omschreven wat er precies gevraagd wordt en hoeveel de vrager bereid is hiervoor te betalen. Hackers kunnen vervolgens tegen elkaar bieden, waardoor de klant altijd de laagste prijs betaald voor het werk dat hij wil laten uitvoeren.

Ontmoetingsplek
Legaal is hacken uiteraard niet. Het betalen van een hacker om bijvoorbeeld in te breken bij een bedrijf is dan ook niet toegestaan. De makers van de website stellen dat zij zelf niets fout doen en simpelweg een ontmoetingsplek hebben gecreëerd voor twee groepen mensen.

Dit is ongeveer hetzelfde argument als de oprichters van de ondergrondse marktplaats Silk Road gebruikte. Hier werden allerlei soorten drugs en wapens illegaal verkocht. De makers van de Silk Road zijn inmiddels gearresteerd. Het is dan ook de vraag hoe opsporingsinstanties tegen Hacker’s List en de argumenten van haar makers aankijken.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!