Witold Kepinski - 23 januari 2015

NCP engineering verbetert Windows VPN Clients

NCP engineering heeft nieuwe versies aangekondigd van haar Windows-compatibele VPN-clients. Belangrijke wijzigingen in de bijgewerkte versies van Enterprise, Entry en Juniper maken het eenvoudiger voor Windows-gebruikers om op afstand verbinding te maken met bedrijfsnetwerken, met meer controle over veiligheid en stabielere verbindingen.

De ondersteuning voor de installatie van software is verbeterd, omdat de clients nu beschikbaar zijn via een eenvoudig Windows-installatieprogramma (MSI). De bijgewerkte Windows-clients beschikken over een extra aansluitmodus en zullen automatisch naar VPN-verbindingen zoeken en deze tot stand brengen, een functie die met name handig is voor gebruikers van Windows 8.1-tablets. De bijgewerkte clients zijn ook optimaal geschikt voor IKEv2-configuratie en ondersteunen elliptical curve cryptography (ECC) voor veilige VPN-verbindingen.

NCP's Windows-compatibele Enterprise- en Entry-clients zijn compatibel met alle gangbare VPN-gateways (zoals die van Cisco, Juniper, WatchGuard, Checkpoint en Microsoft Server 2008 R2) en met belangrijke communicatie- en veiligheidsstandaards, waaronder elliptic curve cryptography (ECC), Internet Key Exchange (IKE) v1 en 2, PKCS#12 certificaatondersteuning, XAUTH en gesplitste en volledige tunneling. Als de onlangs gepatenteerde Path Finder-technologie van NCP in combinatie met haar VPN-gateway gebruikt wordt, kan de VPN-verbinding ook tot stand worden gebracht bij moeilijke firewall- en proxyinstellingen.

De bijgewerkte versie van de NCP Secure Enterprise Client voor Windows vereenvoudigt het werk van de netwerkbeheerder en voorkomt de mogelijkheid van onjuiste configuratie. Als de client namelijk niet regulier communiceert met de Secure Enterprise Management (SEM)-oplossing van NCP, kan deze pas verbinding maken als de veiligheid van de verbinding vastgesteld is. NCP's centraal beheerde Secure Enterprise Client voor Windows kan worden gebruikt in combinatie met het NCP-systeem Secure Enterprise Management (SEM) 3.0.

Het 32-/64-bits besturingssysteem van de NCP Secure Client - Juniper-versie voor Windows biedt op maat gemaakte ondersteuning voor bedrijven voor een naadloze verbinding met Juniper VPN-gateways via Junos- of NetscreenOS-besturingssystemen. Door gebruik te maken van de IPsec VPN-client en de lokale licentieserver kunnen bedrijven eenvoudig grote aantallen gebruikers met Junipers end-of-life Netscreen-Remote VPN Client migreren naar de laatste versie van NCP's Juniper-compatibele client.

Bedrijven kunnen de nieuwste Windows-clients aanschaffen via NCP's netwerk van dealers en distributeurs.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!