Stellar Data Recovery trekt aanzienlijk meer partners aan

27-01-2015 | door: Witold Kepinski

Stellar Data Recovery trekt aanzienlijk meer partners aan

Stellar Data Recovery, aanbieder van data recovery software en service, meldt dat zijn partnerkanaal in de Benelux en Duitsland in 2014 is gegroeid van 2.000 naar 3.400 partners.

Onder deze partners vallen IT dienstverleners, IT resellers, IT retailers, VAR’s en IT reparatiebedrijven. In 2015 wil het bedrijf verder groeien naar 5.500 partners. Dit betekent dat het bedrijf op zoek is naar 2.100 partners die een data recovery case in behandeling willen nemen. Een IT dienstverlener kan een data recovery zelf uitvoeren met behulp van Stellar Data Recovery software, maar als dat niet lukt heeft de partner een directe verbinding met het data recovery laboratorium van Stellar. Stellar neemt de case dan over en blijft daarbij in nauw contact met de partner. De partner kan er ook voor kiezen de klant direct door te sturen naar Stellar.

Utrecht

Naast een verdienmodel biedt Stellar haar partners een vast aanspreekpunt, no-cure no pay, kosteloze verzending, track and trace, waardecheques en reductie op aanschaf van data recovery software. Stellar spreekt een vaste prijs af met partners maar stopt pas met het terughalen van data als alle gegevens zijn gerecoverd, ook als de kosten van de werkzaamheden soms boven de overeengekomen prijs uitkomen. Het werk wordt afgehandeld in het geëquipeerde laboratorium van Stellar Data Recovery te Utrecht, waardoor de datadrager niet naar het buitenland gestuurd hoeft te worden. 

Het verdienmodel voor de partners bestaat uit directe en indirecte componenten. De directe component is de commissie op recoveries. De indirecte verdiencomponenten bestaan uit de toegevoegde waarde die de partner levert in de vorm van goederen, diensten en advies aan de klant vóór en na de recovery, Kees Jan Meerman, Managing Director van Stellar Data Recovery Europe. Meer informatie over het partnerprogramma staat hier.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Hardware