Redactie - 27 januari 2015

Acer biedt nieuwe 15-inch Chromebook en Aspire Switch 2-in-1-notebooks voor onderwijs

Met Acer's cross-screen computing-productportfolio richt het Taiwanese bedrijf zich op de groeiende behoeften van alle onderwijsniveaus, van kleuterschool en basisschool tot universiteit en het volwassenenonderwijs. Acer toont haar productportfolio gericht op het onderwijs tijdens de NOT 2015.

Aspire Switch serie

De Acer Aspire Switch serie bevat slimme 2-in-1-notebooks die gemakkelijk schakelen tussen vier modi - touch, typen, bekijken en delen, op elk gewenst moment. De vier modi (notebook, tablet, display en tent) bieden ondersteuning tijdens het werken in de klas. Naast een volledig functionele notebook en tablet, kan de Aspire Switch serie nog meer. Met de modus display, kan het scherm worden ingeschakeld om inhoud te laten zien en te delen met een kleinere groep, terwijl de tent-modus perfect is voor een afgesloten ruimte, zoals kleine tafels. Het is ook de ideale stand voor het bekijken van video's.

De Aspire Switch modellen voor het onderwijs zijn uitgerust met HD-schermen IPS- en Zero Air Gap technologie. Studenten kunnen alles goed zien vanuit een brede kijkhoek, met levendige kleuren, in details en zelfs in fel zonlicht. De displays worden beschermd door het supersterke Corning Gorilla Glass 3, een geavanceerde screen technologie die schok- en krasbestendigheid biedt. Dankzij het lichte gewicht en de tot 10 uur durende levensduur van de batterij2, kunnen studenten moeiteloos de Aspire Switch gedurende de hele dag bij zich houden. Het 10-inch model weegt slechts 1,17 kg, terwijl de 11-inch en 12-inch modellen respectievelijk 1,55 kg en 1,40 kg wegen.

De Aspire Switch modellen met optionele Full HD displays ondersteunen het gebruik van de Acer's Active Stylus¹ die de studenten in staat stelt om een pen-op-papier-ervaring te beleven. De comfortabele stylus voelt als een conventionele balpen maar dan zeer soepel en met een drukgevoelige rendering dat op echte inkt lijkt. Het is de ideale tool voor het ervaren van intuïtief schrijven en tekenen.

Chromebooks voor studenten

De nieuwe Acer C910 Chromebook heeft een grote 15-inch display en is ideaal voor laboratoria en klaslokalen waar het kan worden gedeeld met meerdere studenten. De Acer C730 is een compacte Chromebook met een 11-inch scherm dat netjes past in een rugzak voor studenten om het zowel in de klas als thuis te gebruiken. Met de wetenschap dat studenten hun notebook intensief gebruiken zijn beide modellen ontworpen met extra duurzame functies. De C910 en C730 hebben versterkte behuizingen die een kracht kunnen weerstaan tot 60kg zonder dat er schade ontstaat. Ook zijn de scharnieren versterkt.

De Acer C910's grote 15,6-inch display is de ideale maat voor studenten om op samen te werken in klaslokalen en laboratoria. De scherpe en levendige weergave komt zowel in een Full HD (1920x1080 resolutie) als HD (1366x768 resolutie) optie.

Zowel de Acer C910 en C730 zijn uitgerust met Acer ComfyView displays, om de vermoeidheid van de ogen te verminderen. De Acer C730 biedt tot 8.5 uur levensduur van de batterij en de Acer C910 gaat tot 8 uur mee, zodat beide systemen de hele dag gebruikt kunnen worden door studenten. Beheerders zullen het opzetten en beheren van Acer Chromebooks intuïtief en efficiënt vinden. De web-based management console geeft namelijk eenvoudig toegang tot remote applicatie- en netwerkbeheer.

NOT 2015
27 - 31 januari 2015
Jaarbeurs Utrecht
Stand Acer: Hal 11 B010
Producten op stand: Mobility, Stationairy, Chrome, Microsoft, Touch Area's

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!