Huawei Anti-DDoS Solution beschermt Nederlandse ISP’s
30-01-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Huawei Anti-DDoS Solution beschermt Nederlandse ISP’s

Huawei, een Chinese leverancier van netwerk- en telecomoplossingen, heeft in 2014 een anti-DDoS dienst aan de Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP) geleverd. NBIP is non-profit alliantie van meer dan 100 Internet Service Providers (ISP) in Nederland die onder andere on-demand DDoS traffic cleaning services aan tientallen ISP’s en hosters levert. Hierbij worden de Huawei anti-DDoS appliances van de serie AntiDDoS8160 ingezet die meer dan 200 Gbps beveiligingsperformance heeft. Hierdoor kan de NBIP een veiliger en betrouwbaarder dienstverlening bieden. De aangesloten ISP’s kunnen hierdoor hun business voor hun klanten continueren. “Beschouw een DDoS-aanval als een terroristische aanslag.”

In de afgelopen jaren hebben een groeiend aantal en steeds slimmere DDoS-aanvallen voor enorme veiligheidsproblemen gezorgd voor service providers en enterprises. Het is geen IT-probleem, maar ook een business probleem geworden. Zo liggen soms uren websites van banken plat waardoor er niet kan worden betaald. In Nederland hebben DDoS-aanvallen de dagelijkse activiteiten van een groot aantal datacenters beïnvloed. ISP’s kunnen DDoS-aanvallen vaak niet meer alleen aan.

De DDoS-aanvallen hebben steeds grotere volumes in vorm van tientallen gigabits en op dit moment worden dagelijks DDoS-aanvallen geregistreerd. De NBIP, een shared services center voor ISP’s, is daarom begonnen met de ontwikkeling van effectieve anti-DDoS-oplossingen ter verdediging tegen DDoS-aanvallen, met als doel voor haar deelnemers de continuïteit van de dienstverlening te garanderen en de veiligheid te verbeteren. De NBIP biedt haar anti-DDoS dienstverlening aan onder de noemer ‘de Nationale Anti-DDoS Wasstraat’ (NaWas). Ook is er samenwerking met de Nederlandse overheid om de veroorzakers van DDoS aanvallen op te sporen en de Nederlandse digitale infrastructuur veiliger te maken.

Accuraat

Om de beste anti-DDoS oplossing te kiezen heeft NBIP een vrij strikt testproces en een ‘proof of concept’ opgezet die meer dan drie maanden duurde. Uiteindelijk is de anti-DDoS oplossing van Huawei als eerste geselecteerd voor het project. De Huawei AntiDDoS8160 appliance, is nu enige maanden operationeel en on-demand binnen enkele seconden in te zetten als er een DDoS aanval op een deelnemer wordt uitgevoerd. De AntiDDoS8160 appliance werkt prima met andere merken apparatuur. Alex Bik, voorzitter van NBIP, zegt: “We hebben uitgebreid getest en ervaring opgedaan, bijgestaan door senior engineers van de verschillende aangesloten ISP’s. Dit was een grote uitdaging voor alle deelnemende aanbieders van de competitie, waarbij gebruiksgemak en strikte eisen voor het snel ondervangen van een DDoS aanval direct het eindresultaat beïnvloedden.”

Redundant

Een complete set functies en doelmatigheid van de beveiliging waren de speerpunten van deze test, zo vervolgt Bik. “De Huawei Anti-DDoS oplossing presteerde beter dan andere anti-DDoS-oplossingen. De Huawei anti-DDoS-oplossing bleek veel schaalbaarder te zijn en een twee keer zo hoge performance in het ondervangen van aanvallen als gemiddeld in de industrie te hebben en reageerde binnen twee seconden op een aanval. We beschouwen een DDoS-aanval als een digitale terroristische aanslag en dat moet je waar mogelijk bestrijden met de beste hulpmiddelen. De Huawei AntiDDoS8160 appliance helpt aanvallen tegen houden doordat hij precies ziet wat voor aanval er wordt uitgevoerd en wat zich afspeelt binnen het netwerk.”

Visuals

De oplossing bleek verder accuraat en beschikte over een bijzonder grote verwerkingscapaciteit met snelheden tot 960 gigabit per seconde. Bik: “Tevens beschikt de oplossing over een gebruiksvriendelijk management systeem met heldere visuals op de console. Daarnaast biedt Huawei een goede prijs/prestatie verhouding voor zijn AntiDDoS8160 appliance.”

Cyber resilience

Huawei is ervan overtuigd dat de succesvolle samenwerking tussen NBIP en Huawei de cyber resilience op de Nederlandse markt aanzienlijk zal bevorderen, aldus Theo van Andel, Marketing Manager van Huawei: “We zien een toename van zowel het aantal DDoS-aanvallen als de gebruikte bandbreedte tijdens deze aanvallen. Met de service die NBIP nu aanbiedt, gebaseerd op onze high-end anti-DDoS oplossing, zullen ISP’s en hosting providers nu in staat zijn hun klanten effectief en tegen zeer aantrekkelijke tarieven te beschermen tegen dit soort aanvallen. Hierdoor zijn klanten verzekerd om hun business te continueren.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Security