Witold Kepinski - 29 januari 2015

IBM Identity Mixer beschermt persoonlijke data

IBM introduceert Identity Mixer die is gebaseerd op cloudtechnologie en garandeert één van de veiligste versleutelingstechnologieën voor de bescherming van een persoonlijke identiteit.

De Identity Mixer bevat een breed scala aan persoonlijke informatie maar onthult zo weinig mogelijk, aldus IBM: "Met deze technologie is het niet langer noodzakelijk om bijvoorbeeld naam én creditcardgegevens in te voeren bij het doen van een online aankoop. Identity Mixer antwoordt met ‘ja’ of ‘nee’ wanneer gevraagd wordt naar de identiteit van de gebruiker. Als je moet bewijzen dat je minstens 21 jaar oud bent om een auto te huren, zal de Identity Mixer zeggen dat je tussen 21 en 100 jaar oud bent. Hetzelfde geldt voor online betalen. Je bewijst wie je bent, zonder de data prijs te geven die gestolen kunnen worden. Aanbieders en dienstverleners kunnen met Identity Mixer cyberaanvallen vermijden die als doel hebben vertrouwelijke informatie te stelen: wat je niet hebt, kan je immers niet verliezen. Bovendien garandeert Identity Mixer één van de veiligste versleutelingstechnologieën die tot nog toe ontwikkeld zijn. Met de energie die vereist is om de versleuteling van IBM Identity Mixer te breken, zou je al het water op aarde aan de kook kunnen brengen."

Het Duitse Rode Kruis en het CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) testen momenteel de Identity Mixer van IBM in de cloud binnen een project van de Europese Unie.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!