Enigma Consulting neemt belang in inBeacon

02-02-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Enigma Consulting neemt belang in inBeacon

Enigma Consulting, specialist op het gebied van betalingsverkeer, maakt bekend een belang te hebben genomen in inBeacon. Dit bedrijf levert een compleet Software as a Service platform waarmee organisaties de offline en online belevenis van de gebruiker kunnen verbinden. Enigma zet daarnaast een nieuw bedrijf in de markt: BeaconStreet.

iBeacon is de verzamelnaam voor apparaten die een Bluetooth 4.0 Low Energy (BLE) signaal uitzenden. Een smartphone kan dit BLE signaal gebruiken om nauwkeurig de afstand te bepalen van de smartphone naar de uitzendende iBeacon. Dit is handig voor bedrijven, aangezien veel organisaties het een uitdaging vinden de verbintenis te maken tussen haar online en offline klanten. Met iBeacons kan dit worden gerealiseerd.

inBeacon platform
Het gebruik van iBeacons neemt dan ook snel toe. Het inBeacon platform biedt organisaties een schaalbare en integreerbare oplossing met een lage instap. Dit biedt unieke mogelijkheden voor 1op1 mobiele diensten en omnichannel marketing, gebaseerd op locatie en tijd.

Met de participatie in inBeacon versterkt Enigma haar positie om technologisch oplossingen aan te kunnen bieden en krijgt inBeacon de financiële ruimte om haar groei te kunnen versnellen.

BeaconStreet
Daarnaast lanceert Enigma BeaconStreet, een nieuw bedrijf dat iBeacon-based oplossingen in de markt zet waarbij de volledige waardeketen van (iBeacon) ‘actie’ tot en met ‘transactie’ wordt ondersteund, inclusief loyalty en betalingsverkeer. De nieuwe klantbeleving die hierdoor ontstaat moet de online en fysieke wereld bij elkaar brengen.

BeaconStreet richt zich met name op gebieden zoals steden, straten, winkelcentra maar ook op events en festivals. Het bedrijf introduceert een unieke klantinteractie en biedt retailers/organisatoren nieuwe informatie over zowel klantgedrag als het effect van acties. InBeacon levert een belangrijk deel van de benodigde technologie voor BeaconStreet.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud