VMware OneCloud biedt een unified platform voor hybride cloud
02-02-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

VMware OneCloud biedt een unified platform voor hybride cloud

VMware, leverancier van virtualisatie en cloud oplossingen, kondigt een unified platform aan met compute, networking en storage voor de hybride cloud. Dit meldt VMware tijdens de VMware Partner Exchange 2015.

VMware zegt dat zijn software-defined platform klanten in staat stelt één consistente omgeving te creëren van de publieke en private cloud. Binnen deze omgeving kunnen zij traditionele of cloud-applicaties draaien, beschermen en beheren. Het platform biedt klanten ook openheid en keuzevrijheid in hoe zij hun applicaties en cloud-omgevingen bouwen en beheren, afgestemd op hun specifieke behoefte, aldus de leverancier.

De manier waarop organisaties waarde creëren, verandert volgens VMware van harde activa naar meer ‘liquide’ activa van software en data. Binnen deze transitieperiode adopteren organisaties de cloud voor meer flexibiliteit. Hierbij moet IT de weg zien te vinden binnen de wereld van ‘enigszins’ compatible on- en off-premise cloud-platformen. Bovendien moet rekening worden gehouden met alle vereiste niveaus van security en compliance. VMware helpt klanten in deze transitieperiode door software en data als kern van de business te nemen en een nieuw IT-model mogelijk te maken, aldus Pat Gelsinger, ceo van VMware. “Iedere traditionele industrie in de wereld wordt getransformeerd door software. Wil een organisatie hier doorheen zien te komen en succesvol zijn, dan moeten ze beslissingen durven nemen in onzekere tijden. Vandaag zetten we een grote stap voorwaarts en helpen we onze klanten tegemoet te komen aan die eisen met een unified platform. Dit softwareplatform biedt ongekende keuzemogelijkheden en breidt onze innovaties op het gebied van compute, storage en networking uit voor het leveren van een hybride cloud.”

vSphere 6

VMware maakte het eerste unified platform voor de hybride cloud bekend tijdens een live event in San Francisco (bekijk het hier op VMware Now). Hier werden ook de volgende nieuwe oplossingen en diensten bekend gemaakt zoals VMware vSphere 6, VMware Integrated OpenStack, een nieuwe Virtual SAN versie met vSphere Virtual Volumes en een Tech Preview van VMware vCloud Air Hybrid Networking Services, powered by VMware NSX.

VMware vSphere 6 heeft meer dan 650 nieuwe features en komt tegemoet aan de specifieke eisen van bedrijfskritische en ‘cloud-native’ applicaties met betere prestaties, schaalbaarheid en consolidatie-ratio’s. Lees meer over vSphere 6.

VMware Integrated OpenStack is een OpenStack-distributie waarmee bedrijven ontwikkelaars snel en kosten-effectief kunnen voorzien van open API’s voor toegang tot VMware’s infrastructuur. VMware packaged, test en ondersteunt alle componenten van de distributie, inclusief de OpenStack-code, en biedt de distributie gratis aan voor VMware vSphere-klanten.

VMware Virtual SAN en vSphere Virtual Volumes

VMware Virtual SAN 6 is ontworpen voor de massale adoptie van software-defined storage. De hyper-converged storage-oplossing biedt grote verbeteringen met betrekking tot schaalbaarheid en prestaties. Daarnaast biedt VMware vSphere Virtual Volumes een nieuw niveau van storage-integratie waardoor externe arrays ‘native aware’ zijn van virtuele machines.

Tech Preview: VMware vCloud Air Hybrid Networking Services, powered by VMware NSX

Ter uitbreiding van de integratie die eerder dit jaar werd aangekondigd, komt VMware met vCloud Air hybrid networking-diensten. Deze technologische preview gaat klanten helpen de brug te slaan tussen VMware’s vCloud Air publieke cloud-diensten en VMware vSphere-gebaseerde private clouds en gaat één enkel, veilig netwerkdomein mogelijk maken via een gateway-appliance. VMware NSX is een netwerkvirtualisatieplatform dat het gehele netwerk- en security-model van L2-L7 in software levert. VMware NSX wordt geïmplementeerd als de netwerkbasis voor VMware vCloud Air. Met VMware vCloud Air hybride netwerkdiensten kunnen klanten honderden virtuele netwerken onderhouden, verspreid over de private cloud en vCloud Air over één enkele WAN-connectie. Hierbij kunnen dezelfde ‘zero-trust’ security-policies en netwerkisolatie voor applicaties worden gedeeld.

VMware vSphere 6, VMware Integrated OpenStack, VMware Virtual SAN 6 en VMware vSphere Virtual Volumes zijn naar verwachting beschikbaar in het eerste kwartaal van 2015.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud