Brocade biedt native poortgebaseerde encryptiefunctionaliteit voor modulaire routers

03-02-2015 | door: Witold Kepinski

Brocade biedt native poortgebaseerde encryptiefunctionaliteit voor modulaire routers

Brocade levert een native poortgebaseerde encryptiefunctionaliteit voor modulaire routers in de markt.

Deze oplossing levert encryptie ingebouwd in lijn met de I/O-poorten. Hiermee vermijden klanten prestatieverlies, operationele complexiteit en hoge kosten die spelen bij de inzet van services blades of externe appliances voor encryptie. De nieuwe optie biedt betere privacy voor alle data in campus- en datacenternetwerken en Wide Area Networks van bedrijven, serviceproviders en in de publieke sector.

Om data die beweegt tussen datacenters, vestigingen en campusgebouwen te beschermen, voegt Brocade encryptie van het hoogste niveau in de markt toe aan zijn MLXe-routers: IPsec Suite B-algoritmes met ondersteuning voor AES 256-bit keys. Dat doet het bedrijf via een speciaal daarvoor ontwikkelde lijnmodule en verbeteringen aan het besturingssysteem. Met de updates zijn dure, speciale switch/routerencryptie-services blades of beveiliging-appliances van externe partijen niet meer nodig. Ook maakt de oplossing een einde aan latency die de performance terugdringt, en aan complexe handelingen gerelateerd aan dit soort add-on-apparaten.

Door encryptie en decryptie native toe te voegen aan de I/O-modules van de router, kan het netwerk nu voor het eerst de privacy garanderen van alle data die zich eroverheen beweegt. Met wire-speed encryptie in de router zijn klanten in staat alomtegenwoordige dataprivacy voor al hun The New IP-activiteiten mogelijk te maken. Ook ontlasten ze hun appliances, verbeteren ze de performance en vergroten ze hun algehele IT-beveiligingsprofiel, aldus Brocade.

De nieuwe IPsec- en MACsec-functionaliteit voor de Brocade MLXe-routers is te gebruiken in samenwerking met voor IPsec Suite B geschikte platforms van externe partijen. Daarnaast is de functionaliteit een aanvulling op de MACsec-functionaliteit in de Brocade ICX-serie switches. IPsec-interoperabiliteit met de Brocade Vyatta vRouter staat gepland voor een toekomstige release. Die optie stelt klanten in staat native netwerkencryptie in te zetten voor privacy van al hun data in hybrid cloud-implementaties, aldus Brocade.

WK

Terug naar nieuws overzicht