Redactie - 05 februari 2015

SAP lanceert S/4HANA

SAP introduceert SAP Business Suite 4 SAP HANA (SAP S/4HANA). Deze sterk vereenvoudigde enterprise resource planning-software is gericht op het digitale tijdperk en combineert de technologie SAP HANA met SAP Fiori.

Totale disruptie brengt ingrijpende veranderingen met zich mee. De businessmodellen van vandaag betekenen geen garantie op succes voor morgen. Het gevolg is dat het bedrijfsleven in een hoog tempo moet blijven innoveren. De complexiteit van de bestaande IT-aanpak en aarzelingen van business-organisaties om hun vaak zeer complexe business-processen aan te passen, staat deze digitale transformatie echter vaak in de weg. Met SAP S/4HANA speelt SAP op de digitale transformatie in.

SAP HANA en SAP Fiori
SAP S/4HANA combineert SAP HANA voor real-time, in-memory computing en SAP Fiori. Gebruikers kunnen hierdoor op een intuïtieve wijze met SAP S/4HANA werken, ongeacht het apparaat waarmee zij dit doen (PC, laptop, smartphone of tablet). SAP Business Suite 4 SAP HANA is beschikbaar via de public cloud, private cloud en on premise.

Informatie van bedrijven bevinden zich tot nu toe meestal in tal van los van elkaar functionerende systemen. Deze informatie kan hierdoor niet op een centrale locatie worden bekeken. SAP S/4HANA biedt deze mogelijkheid wel. De oplossing biedt één bron van informatie, die enkelvoudig en eenduidig is vastgelegd. De software draait op SAP HANA-technologie, waardoor gebruikers vanaf ieder willekeurig apparaat in real-time inzicht hebben in hun data.

Analytische mogeljkheden
Ook beschikken gebruikers over analytische mogelijkheden. Zo kunnen bedrijven de cijfers uit de huidige situatie vergelijken met de cijfers van een vorig kwartaal of jaar. Ook kan de data worden gebruikt voor voorspellingen, simulaties en dus aanbevelingen. Hiermee zijn zij in staat om snel en op goed gefundeerde wijze beslissingen te nemen en processen te verbeteren.

Het gebruik van SAP Fiori zorgt voor een gebruiksvriendelijke ervaring op alle devices. SAP stelt dat iedere werknemer eenvoudig overweg kan met SAP S/4HANA, zonder dat hiervoor trainingen nodig zijn. SAP S/4HANA is beschikbaar in cloud-, on premise- of in hybride vorm.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!