Witold Kepinski - 05 februari 2015

VMware werkt samen met partners aan business-transformatie in het mobiele cloud-tijdperk

VMware kondigt tijdens VMware Partner Exchange 2015 in San Francisco nieuwe partnerprogramma’s en nieuwe, verbeterde solutions-competenties aan voor het VMware Partner Network.

VMware Partner Professional Services-programma
VMware introduceert vandaag het VMware Partner Professional Services-programma, waardoor consulting partners in staat zijn hun eigen serviceafspraken te verkopen en leveren. Het programma is in de eerste helft van 2015 beschikbaar voor een beperkt aantal pilot partners en wordt naar verwachting in het tweede halfjaar van 2015 uitgebreid. Daarbij wordt gericht op partners die een bewezen expertise hebben opgebouwd in het verkopen en leveren van software-defined datacenter-oplossingen.

Het voordeel van dit programma is dat partners gratis toegang hebben tot ervaren software-defined datacenter-architecten en -experts. Naast kortingen op trainingen en de beschikbaarheid over VMware-architecten, worden er klantgerichte labs aangeboden zodat partners sneller zelfvoorzienend kunnen zijn.

VMware vCloud Air Network-programma voor managed services-mogelijkheden
Het VMware vCloud Air Network-programma wordt uitgebreid met managed service-mogelijkheden voor vCloud Air Network-service providers. Hierdoor zijn partners in staat VMware vCloud Air als basisinfrastructuur te gebruiken en dit te differentiëren via hun managed services. Het nieuwe managed service-model is in Q2 beschikbaar voor gekwalificeerde service providers, waardoor zij meer keuzemogelijkheden en flexibiliteit hebben in de manier waarop cloud-oplossingen worden gebouwd en aangeboden.

Nieuwe competenties
Daarnaast introduceert VMware vandaag nieuwe en verbeterde oplossingscompetenties voor het VMware partnernetwerk. Dit omvat:

Mobility Management Solution-competentie - De competentie voor mobility maangement is vanaf nu beschikbaar voor partners in de mobile management-sector

Software-Defined datacenter-competentie - De software-defined datacenter-competentie is in Q2 beschikbaar en bevat elementen van VMware Networking, software-defined storage, servervirtualisatie, management operations en management automation-oplossingscompetenties. Het beloont partners die in alle vijf de competenties hebben geïnvesteerd.

Het VSP- en VTSP-curriculum is tevens geüpdate naar versie 6. De vernieuwde versie van de servervirtualisatie-competentie richt zich meer op VMware vSphere met Operations Management (vSOM) en het virtualisatie optimalisatie-assessment.

VMware Partner Community 

VMware Partner Community laat tevens een sterke groei zien, aldus VMware:

VMware Partner University: Ongeveer 350.000 personen van VMware Partner- bedrijven kregen in 2014 een training.

Solution-competenties: In 2014 zijn vier nieuwe competenties geïntroduceerd (Networking, software-defined storage, management automation en Desktop-as-a-Service). Bijna 50.000 mensen hebben accreditaties ontvangen voor het behalen van ten minste een Solution Competency.

VMware Sales Professional (VSP): Tot op heden hebben meer dan 140.000 mensen wereldwijd een VMware Sales Professional (VSP)-accreditatie gekregen.

VMware Technical Solutions Professional (VTSP): Tot op heden hebben meer dan 100.000 mensen wereldwijd VMware Technical Solutions Professional (VTSP)-accreditaties ontvangen.

Technical Certification: Meer dan 20.000 mensen wereldwijd hebben in 2014 een VMware Certified Professional (VCP)-certificaat ontvangen. Dat is een stijging van 149% in vergelijking met 2013.

VMware Boot Camps: Meer dan 5.600 mensen namen deel aan deze gratis en persoonlijke trainingen.

VMware Hybrid Cloud & Hybrid Cloud Services: VMware heeft, sinds de introductie in 2014, meer dan 600 partnerorganisaties geaccrediteerd op VMware Hybrid Cloud-oplossingen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!