Bernard-Paul Hakkenberg wordt commercieel directeur AFAS Software

05-02-2015

Bernard-Paul Hakkenberg wordt commercieel directeur AFAS Software

Met ingang van 2015 is Bernard-Paul Hakkenberg commercieel directeur. Hij volgt hiermee Leo Koppelaar op, die vanaf 1 januari 2002 commercieel verantwoordelijk was. Hakkenberg gaat een afdeling met 32 mensen aansturen.

Bernard-Paul Hakkenberg (43 jaar) werkt al ruim 11 jaar bij AFAS Software. Eerst als accountmanager voor de geïntegreerde ERP-software van AFAS, daarna als Salesmanager voor het segment Bedrijfsleven, waar hij 12 verkopers aanstuurde. Samen met drie collega-salesmanagers vormde Bernard-Paul gedurende 8 jaar het Sales Management van AFAS. Een directeur die de software, de cultuur en de processen bij AFAS op zijn duimpje kent.

Uitdaging
Wat zijn de uitdagingen van Hakkenberg? “Ik wil het graag samenvatten met de woorden “samen sterk”. Samen met Marketing werken aan optimale leadgeneratie, omdat de klant steeds vaker eerder in het koopproces geïnspireerd en bij de hand genomen wil worden. Het verkoopgesprek moet daar veel meer bij aansluiten. En samen met de klant successen kopiëren naar standaarden, zodat klanten nog meer rendement kunnen halen uit hun investering”.

Leo Koppelaar
Leo Koppelaar verlaat het bedrijf niet. Vanaf 1 januari is hij Directeur Business Development. “ Mijn uitdaging is om AFAS nog verder te laten groeien via samenwerkingen met partners. Business Development is dus vooral marktontwikkeling. In deze functie kan ik een inspirator en aangever zijn voor het Salesteam.” Koppelaar schreef als afsluiting van zijn carrière als commercieel directeur een praktisch boekje over salesvaardigheden: Help! Ik ben verkoper.

Terug naar nieuws overzicht