Witold Kepinski - 06 februari 2015

Split~Vision levert samen IT-eye, CenterOne, ITcube en Ilionx een digitaal platform aan Gemeente Leeuwarden

Na een uitgebreide aanbestedingsperiode, inclusief een gedetailleerd proof of concept, heeft de gemeente Leeuwarden Split~Vision aangewezen als meest geschikte partij. Split~Vision gaat over een periode van 4 jaar tot mogelijk 2750 medewerkers in meerdere samenwerkende gemeenten, voorzien van een digitaal platform door de levering, inrichting, doorontwikkeling en het beheer van SinglePoint-for-All.

Gemeente Leeuwarden gaat fungeren als centraal platform voor omliggende gemeenten. Leeuwarden faciliteert het samenwerken, uitwisselen van kennis en informatie rondom de processen. De rode draad door het traject zijn 13 hoofdfunctionaliteiten. De gemeente wil deze realiseren door een meer gestructureerde en digitale manier van werken. Eén toegang tot alle mogelijkheden van digitaal werken, eenduidig, eenvoudig en overzichtelijkheid in het gebruik, staan centraal aldus Klaas van der Heijden, directeur van Split~Vision.

Van der Heijden is ervan overtuigd dat het leerproces wat de gemeente de afgelopen jaren heeft doorleeft, analoog is aan dat van Split~Vision. ”Deze diepgaande ervaring gaat de grootste succesfactor zijn om de ambitie van de gemeente Leeuwarden en de samenwerkende gemeenten te realiseren.” Om die gezamenlijke ambitie te realiseren werkt Split~Vision samen met hoogwaardige partners; IT-eye, CenterOne, ITcube en Ilionx. “Partners die elkaar zeer goed aanvullen in dit traject. Met als gezamenlijk doel een platform uitdragen waar we samen trots op kunnen zijn”, aldus Van der Heijden.

Voor dit digitale werken is het Microsoft platform SharePoint geïntegreerd met MS Project Server. Dit vormt samen met Lync de basis voor SinglePoint-for-All. Naast het feit dat Microsoft SharePoint 2013 het hart van de informatievoorziening vormt, is I-Controler de centrale beheertool voor het platform en zijn het KCS en de scanvoorzieningen belangrijke onderdelen voor het digitaal samenwerken.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!