Redactie - 09 februari 2015

Commodore Amiga 30 jaar event

Dit jaar bestaat de ‘Commodore Amiga’ computer dertig jaar. Laat dit nu het multimedia computer platform zijn, waar het voor één van de directeur eigenaren van het twintig jarige Snakeware uit Sneek allemaal echt mee begon. Het bedrijf, dat vandaag de dag vele digitale producties realiseert op basis van haar eigen content management software, is trots op het feit dat zij hoofdsponsor is van het Europese Amiga30 evenement in Nederland. “Als klein jochie van ’n jaar of 12 zat ik te dromen achter mijn Amiga over de vele mogelijkheden die deze computer mij en de wereld bracht”, zegt Ate van der Meer van Snakeware. “Daar ontstond mijn droom om een gerenommeerd technologie bedrijf te willen bouwen, je kunt begrijpen hoe trots ik dan ook ben dat wij Amiga30 met ons bedrijf Snakeware - dat dit jaar zelf twintig wordt – sponsoren.”

Groot Europees Amiga event in Amsterdam

Op 23 juli 1985 werd in New York de eerste Amiga gelanceerd, de Amiga 1000. Ter gelegenheid van dit heugelijke feit wordt een groot Amiga evenement gehouden: Amiga30, op 27 juni a.s. in de ‘Lighthouse’ te Amsterdam. Hier zijn grote namen uit de Amiga geschiedenis aanwezig en wordt Amiga30 groots gevierd.

De initiatiefnemers hebben grote namen uit de Amiga-geschiedenis naar Amsterdam weten te halen, waaronder niemand minder dan RJ Mical uit de USA, die aan de wieg stond van de Amiga in 1985 en nu bij Google werkt en David Pleasance, de managing director van Commodore UK ten tijde van de CD32 - ’s werelds eerste 32 bit CD game console - en de ongeëvenaarde Amiga 1200 & 4000. Voor het eerst zal ook Dave Haynie van Commodore USA - die als engineer onder andere aan de wieg stond van de fameuze Amiga 3000 en de helaas nooit op de markt verschenen mysterieuze AAA chipset - acte de presence geven in Nederland. Daarnaast nog vele grote namen uit de games-, demo- en hardware scene die elk zullen vertellen over hun binding met de Amiga. Ook na dertig jaar leeft de Amiga in de harten van velen.

Andy Warhol recovery team bij Amiga30

Ook het team dat vorig jaar de Andy Warhol kunstwerken wist terug te halen van de bijna 30 jaar oude Amiga diskettes is van de partij en zij vertellen op 27 juni in Amsterdam exclusief hun verhaal. Vorig jaar wisten zij, na een project van enkele jaren, een aantal als verloren beschouwde digitale kunstwerken van Andy Warhol te herstellen en met de wereld te delen. Dit was wereldwijd groot nieuws, op 27 juni krijgen bezoekers van Amiga30 in Amsterdam het hele verhaal.   

“We hadden geen betere sponsor dan Snakeware kunnen vinden”, aldus de organisatie van het evenement. “Veel IT-ondernemers in de creatieve sector zijn ooit begonnen met de Amiga en dragen de liefde daarvoor graag uit. Toen we Ate van der Meer benaderden twijfelde hij geen moment: dit evenement moest er komen!”

Tijdens het ééndaagse evenement in Amsterdam zijn er demonstraties van nieuwe en oude software, wordt de nooit op de markt gekomen ‘Amiga Walker’ uit de Escom periode gedemonstreerd en kunnen bezoekers hun geliefde Amiga hardware laten signeren door de ontwikkelaars zelf. De bijeenkomst biedt verder ruimte aan presentaties, verkoop van Amiga-software en artikelen en gebruikersgroepen. Er worden bezoekers vanuit heel Europa verwacht. Snakeware zal haar Lightcurb beacon platform inzetten om de bezoekers middels smartphones op allerlei manieren van relevante Amiga informatie te voorzien.

Voor meer informatie over Amiga 30 zie www.amiga30.eu

Voor meer informatie over Snakeware zie www.snakeware.nl

Voor meer informatie over Lightcurb zie www.lightcurb.nl

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!