Witold Kepinski - 12 februari 2015

SQS Software Quality Systems koopt Italiaanse branchegenoot Bit Media

SQS Software Quality Systems, een Duitse specialist en tester in softwarekwaliteit, maakt bekend dat de onderneming 90% van het uitstaande aandelenkapitaal van Bit Media heeft overgenomen voor een bedrag van 6,07 miljoen euro.

Bit Media, dat haar hoofdkantoor in Italië heeft, verleent diensten zoals softwaretesten en systeemanalyses aan financiële dienstverleners en de overheid. De overname wordt volledig gefinancierd met liquide middelen van de onderneming. Bit Media sluit goed aan op SQS als het gaat om verleende diensten en nadruk op de BFSI-sector (banken, financiële dienstverleners en verzekeraars).

Diederik Vos, ceo van SQS,: “We zijn heel blij met de overname van Bit Media. Het is belangrijk voor SQS om een sterke aanwezigheid te hebben in Europa. Italië heeft de op zeven na grootste economie ter wereld en de op twee na grootste binnen de eurozone. Met deze overname breiden we ons geografische bereik uit naar de strategisch belangrijke Italiaanse markt. De overname betekent voor ons niet alleen een aanwezigheid van belang en een solide platform voor verdere groei in Italië, maar brengt ook kansen om onze diensten aan het bestaande klantenbestand van Bit Media aan te bieden alsmede het aanbieden van lokale testdiensten aan onze bestaande klanten in de regio."

Door: Witold Kepinski

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!