Witold Kepinski - 12 februari 2015

Exclusive Group groeit met ruim 300 miljoen euro omzet in 2014

Exclusive Group heeft alle verwachtingen overtroffen door in 2014 een omzet te behalen van 627 miljoen euro. Als Value Add Distributeur heeft het bedrijf onder andere door meerdere acquisities haar bereik aanzienlijk vergroot. Daarnaast is het dienstenaanbod verder uitgebreid. Als resultaat is de omzet in 2014 bijna verdubbeld. Hierdoor komt de doelstelling om in 2017 een omzet van 1 miljard euro te behalen steeds dichterbij. De organische groei die behaald is uit de samenwerking met bestaande vendoren is met 36% gestegen.

‘Dit zijn buitengewoon goede resultaten, maar we blijven volledig gefocust om van 2015 wederom een recordbrekend jaar te maken. Tegelijkertijd streven we naar een nog grotere organische groei en het ophalen van een kapitaalinjectie om onze organisatie verder uit te bouwen. Ons wereldwijde team heeft hooggespannen verwachtingen, evenals onze vendoren en de ruim 8,000 resellers waarmee Exclusive Group samenwerkt,’ aldus Olivier Breittmayer, CEO van Exclusive Group.

‘Exclusive Networks Nederland heeft een exorbitante groei doorgemaakt in 2014. Deze groei ligt in de lijn der verwachtingen van de Exclusive Group. In samenwerking met onze vendoren en partners gaan wij er in 2015 alles aan doen om deze stijgende lijn voort te zetten,’ aldus Warner Nedermeijer (foto), General Manager van Exclusive Networks Nederland.

Expansie

Exclusive Group is uitgebreid naar nieuwe regio’s door de acquisities van Value Add Distributeurs Bili?imcim in Turkije (januari) en Whitegold Solutions in Australië en Nieuw-Zeeland (augustus). Tevens is het bedrijf actief in Denemarken sinds de opening van de business unit in Kopenhagen. In Italië is de bedrijfsvoering uitgebreid door de overname van Sidin (oktober). De aanwinst van ITEC Intelligent Services (december) heeft het wereldwijde aanbod van technische support diensten uitgebreid, hierdoor is het bereik van Exclusive Group uitgebreid naar ruim 90 landen. Deze overname zorgt ervoor dat Exclusive Group voor het eerst vertegenwoordigd is in de Verenigde Staten en Azië.

De laatste aanwinst van Exclusive Group is Fibail System, een aanbieder van leasing- en financieringsmogelijkheden. Deze overname heeft gezorgd voor de lancering van de Exclusive Capital divisie, welke vooralsnog enkel actief is in Frankrijk. De financiële resultaten van Fibail System in 2014 zijn niet in de eerder benoemde groei meegenomen. De verwachting is dat Exclusive Capital een grote impact zal hebben op toekomstige groeicijfers en dat het aanbod van deze divisie op korte termijn wordt uitgebreid naar meerdere regio’s.

Big Technology

Één van de andere hoogtepunten van de Group’s financiële prestaties is het eerste volledige kalenderjaar van de Big Technology divisie, welke zich focust op oplossingen rondom datacentertransformatie. De Big Tec divisies in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk hebben een vliegende start gemaakt, waardoor zij gezamenlijk een omzet van 40 miljoen euro hebben behaald.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!