Wouter Hoeffnagel - 12 februari 2015

Hackthon daagt studenten uit beveiligingsapps te ontwikkelen

We genereren en gebruiken steeds meer data. Het veilig transporteren van deze data speelt steeds belangrijkere rol in het leven van zowel burgers als bedrijven. Het is dan ook van belang dat studenten in IT-beveiliging en networking goed worden opgeleid. Om dit doel te ondersteunen organiseert SURFnet, een samenwerkingsverband van het Nederlandse hoger onderwijs en de onderzoekssector, in samenwerking met networkintegrator Infradata een hackathon.

In de hackathon ‘Heel Holland Hackt’ worden studenten uit het MBO, HBO of een universiteit worden in de hackathon Heel Holland Hackt uitgedaagd ‘from scratch’ een beveiligingsapp te ontwikkelen. Hiervoor krijgen zij 24 uur de tijd.

Talent vinden en voeden
Managing Director van Infradata, Nino Tomovski: “Onze levens spelen zich in steeds grotere mate online af. We gebruiken dus ook steeds meer data. Door deze groei worden netwerken die deze data transporteren en beveiligen, steeds complexer. Om geen files te krijgen op de snelwegen van de toekomst, hebben we mensen nodig die gecompliceerde casussen simpel maken. Dit talent willen we vinden en voeden. Met de hackathon wil Infradata samen met SURFnet innovatie op networking-gebied door studenten stimuleren.”

“Samenwerken, onderzoeken, leren en het delen van kennis, data en instrumenten bepalen mede de kwaliteit van het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek. Door studenten toegang tot innovatieve ICT- en internetdiensten te geven, creëren we een noodzakelijke randvoorwaarde voor geavanceerd en innovatief onderwijs en onderzoek. Deze hackathon sluit hier perfect bij aan”, legt Erwin Bleumink, algemeen directeur van SURFnet, uit.

Heel Holland Hackt
De hackathon Heel Holland Hackt vindt op 21 en 22 maart 2015 plaats in het nieuwe kantoor van SURFnet in Utrecht. Teams kunnen zich aanmelden voor deze hackathon via www.heelhollandhackt.nl. SURFnet en Infradata dragen zorg voor alle benodigde faciliteiten en maaltijden. De teams nemen hun eigen laptop, software en kennis mee.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!