Witold Kepinski - 14 februari 2015

Axis Communications opent kantoor bij Rotterdam

Het Axis Experience Center vormt het middelpunt van het nieuwe kantoor in Capelle a/d IJssel. Bezoekers worden bij binnenkomst meteen begroet door de nieuwste technologie en oplossingen van de marktleider in IP-video. Na meer dan vijftien jaar was het noodzakelijk geworden het centrum van Rotterdam te verruilen voor een ruimer onderkomen. Enerzijds vanwege de gestage personeelsuitbreiding, maar vooral ook om te kunnen voldoen aan de vele verzoeken om Axis producten en oplossingen breder te kunnen presenteren en demonstreren.

Axis Communications is actief in de Benelux sinds het midden van de negentiger jaren en opende er zijn eerste vestiging in het jaar 2000. Sindsdien heeft IP-video een indrukwekkende groei doorgemaakt. Ook voor de komende jaren wordt door analysten een forse groei van 16 à 22 procent voorspeld.

De nieuwe locatie (verdrievoudigd in m2 t.o.v. de oude locatie aan de Glashaven) onderstreept het belang van de Benelux als groeimarkt binnen de Midden-Europese regio, die voor Axis tevens het Duitse taalgebied (DACH – Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) omvat.

“Bij het ontwerpen van ons nieuwe kantoor hebben wij al onze medewerkers betrokken. We hebben echt aandacht besteed aan het creëren van een comfortabele omgeving in al onze wensen voorziet en innovatie en inspiratie uitstraalt. Zo hebben we extra ruimtes waarin kan worden gebeld zonder anderen te storen. Ook is er een bibliotheek, waarin in alle rust en optimaal geconcentreerd kan worden gewerkt”, vertelt Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij Axis Communications.

“Wereldwijd heeft Axis recentelijk diverse nieuwe vestigingen in gebruik genomen, maar het nieuwe Benelux-kantoor is met zekerheid één van de meest innovatieve werkplekken die ik ooit heb bezocht. Het is prachtig om te zien hoe vooruitstrevend design en praktisch inzicht samenkomen in deze ruime en comfortabele werkomgeving”, aldus Ray Mauritsson, CEO van Axis. Samen met Edwin Roobol nam hij de officiële opening van het nieuwe kantoor voor zijn rekening.

Het nieuwe adres:

Axis Communications B.V., Riviumboulevard 301, gebouw Oost, 3de verdieping, NL-2909LK  Capelle aan den IJssel.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!