Witold Kepinski - 16 februari 2015

Dell biedt nieuwe pc's, notebooks en tablets voor het onderwijs

Dell voegt nieuwe producten toe aan zijn aanbod van onderwijsoplossingen: de Dell Chromebook 11, de Venue 10 en Venue 10 Pro-tablets, de Latitude 11 Education Reeks-laptop en de Dell Interactive Projector S510. Deze producten zijn een aanvulling op het huidige onderwijsportfolio waar bekroonde producten zoals de Latitude 13 Education Reeks-laptop, Dell Wyse thin clients voor in het lab en het Dell Precision M3800 mobiele workstation deel van uitmaken.

Docenten krijgen volgens Dell door deze uitbreiding een ruimere keuze uit technologieën om in het klaslokaal te gebruiken. Ze kunnen hun leerlingen voortaan voorzien van een bredere reeks apparaten die optimaal aansluiten op hun onderwijsbehoeften. Dell werkt overigens wereldwijd nauw samen met onderwijsexperts en –instellingen om de leerervaring van scholieren te verbeteren.

De nieuwe producten van Dell vormen een aanvulling op het bestaande aanbod van ICT-oplossingen voor de onderwijssector, waaronder Professional Learning Services en Education Data Management. Het aanbod helpt onderwijsinstellingen met het opzetten van een gepersonaliseerde digitale leeromgeving die de productiviteit en leerprestaties bevordert. Deze holistische aanpak stelt docenten, systeembeheerders en leerlingen in staat om de technologie optimaal te benutten, aldus Dell.

Chromebook

Dell borduurt met de tweede generatie Dell Chromebook 11 voort op het succes van de eerste stappen die het vorig jaar in de markt voor Chromebooks zette. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor moderne klaslokalen en kan dankzij zijn robuuste ontwerp tegen een stootje op het schoolplein. Dell Chromebook 11 biedt een HD-beeldscherm met optioneel touchscreen en antischitteringslaag, een keyboard en touchpad die bestand zijn tegen vloeistoffen en een naar voren gerichte HD-webcam waardoor studenten gemakkelijk kunnen samenwerken. Het Chromebook 11 bezit geavanceerde connectiviteitopties waaronder draadloos 2x2 LAN, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0 en de batterij gaat tot 10 uur mee.

Het nieuwe Dell Chromebook 11 is het eerste systeem dat is voorzien van een ‘activiteitslampje’. Docenten kunnen daarmee de activiteiten van scholieren eenvoudig bewaken en voor echte interactie in het klaslokaal zorgen, bijvoorbeeld door leerlingen in groepen in te delen voor een quiz of poll. Het systeem kan gebruikt worden in combinatie met Google Apps for Education.

Venue

Dell introduceert daarnaast twee nieuwe Venue-tablets die scholieren en consumenten optimale productiviteit en flexibele automatiseringsmogelijkheden bieden, waar ze ook studeren. Zowel de Dell Venue 10 (Android 5.0, Lollipop) als de Dell Venue 10 Pro (Windows 8.1) zijn voorzien van een 10,1 inch HD-touchscreen of Full HD-beeldscherm dat content volop tot leven brengt. Als ze gebruikmaken van het optionele toetsenbord kunnen studenten in vijf verschillende posities werken door het scherm te draaien. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een klem te gebruiken voor testscenario’s, maar kan de tablet ook als een tent neergezet worden om samenwerking te bevorderen.

Latitude 11

De Dell Latitude 11 Education Reeks-laptop is speciaal ontwikkeld voor het onderwijs en biedt scholieren alles wat ze tijdens hun schoolweek nodig hebben. Het is de veiligste en betrouwbaarste onderwijscomputer, die bovendien efficiënt te beheren is. Dankzij de nieuwste Dell services en appliances is de Latitude 11 Education Reeks-laptop eenvoudig in bestaande infrastructuren te integreren. De speciale Dell Mobile Computing Cart stelt systeembeheerders in staat om na schooltijd software-updates naar systemen van scholieren te pushen. Met het Dell Data Protection portfolio kunnen alle data op een Latitude 11 worden versleuteld en kunnen de toestellen worden beschermd tegen malware.

De Latitude 11 Education Reeks-laptop is uitgerust met een 11,6 inch scherm, verkrijgbaar met of zonder touch-functie, Corning Gorilla Glass NBT en een volwaardig toetsenbord. De laptop is geschikt voor de meest uitdagende omgevingen. Hij is onder meer volgens MIL-STD 810G getest op weerstandskracht tegen druk, temperatuur, stoten en vibraties. Bovendien biedt hij een compleet geseald toetsenbord en touchpad en zijn het scherm en body van de laptop met rubber beschermd tegen stoten.

Nieuwe beamer

Dell lanceert ook de Dell Interactive Projector S510. Dit apparaat geeft studenten te kans om direct op de geprojecteerde informatie te reageren. De content kan draadloos, via WiFi, Miracst of Intel WiDi, naar de projector worden gestuurd.

Betrouwbare en geoptimaliseerde ICT-oplossingen voor docenten
Dell introduceerde recentelijk een reeks van oplossingen die docenten helpen technologie effectiever toe te passen.

Dell KACE K1000 versie 6.3, de nieuwe versie van de bekroonde appliance voor systeembeheer van Dell. Dit is de eerste oplossing in haar soort die speciaal is ontwikkeld voor het beheer van Chromebooks. De appliance maakt het makkelijker voor docenten om apparaten van school en leerlingen te beheren, beveiligen en ondersteunen in omgevingen waar met uiteenlopende platforms wordt gewerkt.
ProSupport Plus voor pc’s en tablets, de enige integrale technische ondersteuningsdienst die snelle toegang biedt tot vakkundige technische experts, reparatie van incidentele schade, proactieve bewaking en automatische preventie en herstel van problemen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Dell Chromebook 11 is vanaf april verkrijgbaar.
De Latitude 11 Education Reeks-laptop is vanaf 3 maart verkrijgbaar in een select aantal landen in EMEA.
De Venue 10 Pro Reeks-tablet is vanaf april verkrijgbaar.
De Venue 10 Reeks-tablet zal vanaf de lente van 2015 verkrijgbaar zijn.
De Dell Interactive Projector S510 is per direct verkrijgbaar.
Dell KACE K1000 versie 6.3 is per direct verkrijgbaar als fysieke, virtuele of gehoste appliance.
Dell ProSupport Plus is per direct verkrijgbaar.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!