Redactie - 18 februari 2015

F-Secure ontvangt Best Protection Award van AV-TEST voor de vierde keer op rij

F-Secure heeft de Best Protection Award van het AV-Test Institute gewonnen. Hiermee is F-Secure het eerst bedrijf dat de prestigieuze onderscheiding vier keer op rij in de wacht heeft gesleept. De technologie achter F-Secure Client Security die bekroond is met de Best Protection 2014 award, is tevens in Server Security geïmplementeerd. Hierdoor bieden alle F-Secure-oplossingen de best beschikbare bescherming.

“Sinds 2011 zijn F-Secure’s beveiligingsproducten een garantie voor de beste bescherming in zakelijke omgevingen”, zegt Andreas Marx, CEO bij AV-TEST. Dit testinstituut is een onafhankelijke service provider in IT-beveiliging en antivirus-onderzoek en geeft de onderscheiding aan het beste product van het jaar voor Windows-bescherming. Bij de producten die worden getest, wordt gekeken hoe goed zij beschermen tegen de huidige dreigingen én malware-infecties die worden veroorzaakt door zero-day attacks van schadelijke websites en emailberichten.

“De AV-TEST award is geen eenmalige evaluatie”, zegt Pekka Usva, Vice President, Corporate Security bij F-Secure. “De onderscheiding is gebaseerd op maandelijkse tests, het hele jaar door. De winnaar moet continu goede resultaten boeken. Na vier achtereenvolgende jaren is er geen twijfel over de kwaliteit van onze producten, dag in dag uit. Dat is cloudgebaseerde beveiliging die de gedachten van criminelen leest.”

Een betrouwbare endpoint-beveiliging is de meest kritieke schakel in zowel cyberbeveiliging als traditionele zakelijke beveiliging. Om de zakelijke infrastructuur binnen te dringen, dient een aanvaller een ingang tot zakelijke systemen te creëren. Jarenlang is F-Secure’s speerpunt geweest een eerste infectie te voorkomen. Ofwel het tegenhouden van APT en ander cyberaanvallers voordat zij kunnen beginnen.

F-Secure Client Security beschermt zakelijke desktops en laptops met een gelaagde technologie. Deze beschermt tegen zowel bekende malware als tegen nieuwe, opkomende dreigingen. Het integreert antivirus, firewall, antispyware en rootkit scanning, maar biedt ook browsing protection om zo schadelijke sites op te sporen en te blokkeren. F-Secure’s geavanceerde DeepGuard-engine biedt gedragsgebaseerde, heuristische bescherming tegen nieuwe en opkomende dreigingen. Client Security Premium omvat onder meer Software Updater om er zeker van te zijn dat besturingssystemen en third-party applicaties up-to-date zijn en beveiligingsgaten worden gesloten om misbruik ervan te voorkomen.

Erik Monninkhof (foto), Directeur van Dupaco Distribution: "Dat F-Secure maar liefst voor de vierde keer op rij de award voor Best Protection for Business mag ontvangen zegt veel over de continu hoge kwaliteit die F-Secure levert. Wij zijn uiteraard trots distributeur van F-Secure te zijn en willen vanuit Dupaco dan ook F-Secure van harte feliciteren met deze welverdiende award! Dupaco ondersteunt resellers door middel van het verlengde te zijn van haar leveranciers naar de partners, middels het leveren van dezelfde toegevoegde waarde die F-Secure ook zo hoog in het vandaal heeft staan. Resellers kunnen dan ook uiteraard van Dupaco als Value Added Distributor verwachten dat de kwaliteit en service die F-Secure handhaafd nageleefd zal worden."

Tevreden zakelijke partners en gebruikers
Niet alleen AV-Test is tevreden over F-Secure; mensen die op F-Secure’s oplossingen vertrouwen, zijn het er ook allemaal over eens. F-Secure’s overall Net Promotor Score (NPS) haalt bij zakelijke resellers een ‘excellent’ rating van 61. Dit ligt boven het industriegemiddelde. NPS is een klantloyaliteitmatrix die is gebaseerd op de aannemelijkheid dat een dienst of product door een klant bij iemand anders wordt aanbevolen. F-Secure’s overall NPS bij zakelijke resellers heeft een uitmuntende rating: negen van de tien partners zijn blij c.q. zeer blij met F-Secure. Van de zakelijke eindgebruikers geeft 48% F-Secure de hoogste cijfers. Gebruikers in deze groep zijn het meest tevreden over de gemakkelijke aankoopwijze en vernieuwing, het beschermingsniveau en dat de oplossing overall aan de wensen voldoet.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!