Witold Kepinski - 18 februari 2015

Simteq kiest 2ML voor ondersteuning vliegsimulatoren

Simteq, ontwikkelaar van vluchtsimulatoroplossingen, kiest voor 2ML als preferred partner voor alle hardware. Het Nederlandse Simteq ontwikkelt een aantal van deze simulatoren per jaar.

Met 2ML heeft Simteq nu één aanspreekpunt voor alle hardware, waaronder Dell Precision R7610 en APC UPS. De keuze is op 2ML gevallen vanwege de grote kennis van zaken, goede contacten en korte lijnen met vendoren en distributeurs en bijkomend gemak om bestellingen te plaatsen.

Dankzij de groei die Simteq de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, maken nu enkele van de grootste vliegtuigmaatschappijen in de wereld onderdeel uit van het klantenbestand. Om klaar te zijn voor verdere groei is flexibiliteit in de IT-omgeving een belangrijke voorwaarde, aangezien het bedrijf de commerciële vluchtsimulatoren in-house ontwikkelt en fabriceert. Dankzij de samenwerking met 2ML is de organisatie flexibel en kan benodigde capaciteit desgewenst worden aangepast op toekomstige behoeftes, aldus Bendert Post, Sales Manager bij 2ML: “Dat we voor dit soort innovatieve toepassingen onze diensten kunnen leveren, laat zien hoe boeiend de praktijk van IT-outsourcing tegenwoordig is. Voor de ondersteuning van de vliegsimulatoren zocht Simteq naar standaardoplossingen die gedurende het jaar afgenomen kunnen worden. Doordat Simteq nu in batches kan inkopen, verlopen bestellingen soepel, wordt gewonnen aan efficiëntie en kunnen wereldwijd klanten worden bediend.”

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!