Witold Kepinski - 23 februari 2015

VanMeijel introduceert Metacom apps

VanMeijel introduceert Metacom apps met gegevens die in het Metacom ERP systeem staan. Deze zijn beschikbaar op een smartphone, tablet of via het web.

“Er is behoefte aan allerlei extra functies die sterk gericht zijn op de ondersteuning van de mensen op de bouwplaats”, zegt Frans van Meijel, directeur-eigenaar van VanMeijel. “Te denken valt aan registraties en processen die te maken hebben met kwaliteitszorg, ondersteuning van de uitvoerder met extra informatievoorzieningen en accorderingen”. “Het is aan ons om te zorgen dat bouwbedrijven, hun medewerkers en hun partners altijd en op elk apparaat toegang hebben tot de juiste informatie en specifieke functionaliteit uit het ERP systeem”. Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat medewerkers ook vanaf de bouwplaats inkooporders kunnen inzien of werkbonnen kunnen bekijken en aanpassen.

Niet programmeren maar modelleren
Metacom apps is een flexibele schil om Metacom, waarmee in zeer korte tijd eenvoudig een app kan worden gemodelleerd voor een specifiek werkproces. Van Meijel: “Met Metacom apps kan nu in veel gevallen aanpassingen of uitbreidingen ter plekke bij het bouwbedrijf worden gedaan, terwijl de gebruiker live meekijkt op zijn laptop. Dit scheelt veel tijd."

Het ene bouwbedrijf zal voor het stroomlijnen van een bepaald proces gebaat zijn bij een webapplicatie of een portal, de ander wil liever een mobiele app. In alle gevallen is het uitgangspunt dat het opzoeken, bewerken en delen van informatie eenvoudig moet zijn. Van Meijel: “Als je een prangende vraag hebt, dan type je hem in op Google. Wil je een leuk moment delen met vrienden of familie, dan deel je een foto via WhatsApp. Met Metacom apps is dezelfde ervaring nu ook mogelijk voor bedrijfsapplicaties. Het is kortom een nieuwe generatie bouwsoftware die het werk makkelijker, beter en mobieler maakt”.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!