Apple bouwt nieuwe datacenters in Ierse graafschap Galway en Deense Jutland
23-02-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Apple bouwt nieuwe datacenters in Ierse graafschap Galway en Deense Jutland

Apple gaat 1,7 miljard euro gaat investeren in de bouw en exploitatie van twee datacenters in Europa, die beide op 100 procent hernieuwbare energie zullen draaien. Ze komen te staan in het Ierse graafschap Galway en het Deense Jutland en zijn bedoeld voor het leveren van de Apple onlinediensten, zoals de iTunes Store, de App Store, iMessage, Kaarten en Siri, aan klanten in Europa.

Tim Cook, CEO van Apple meldt: "Dit wordt het grootste project dat Apple tot nu toe in Europa heeft gefinancierd. Door deze uitbreiding van onze activiteiten creëren we ter plaatse honderden banen en zetten we meteen ook twee van onze groenste gebouwen neer."

Apps

Apple beweert verantwoordelijk te zijn voor bijna 672.000 banen in Europa, waaronder 530.000 die rechtstreeks zijn terug te voeren op de ontwikkeling van iOS-apps. Sinds de lancering van de App Store in 2008 hebben ontwikkelaars in Europa al meer dan 6,6 miljard euro verdiend via de wereldwijde verkoop van apps en aankopen vanuit apps.

Apple heeft momenteel 18.300 mensen in dienst, verspreid over 19 Europese landen, en heeft alleen al in het afgelopen jaar meer dan 2.000 nieuwe banen gecreëerd. Vorig jaar heeft Apple meer dan 7,8 miljard euro uitgegeven aan Europese bedrijven en toeleveranciers die betrokken zijn bij de productie van Apple producten en onze bedrijfsactiviteiten.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters