Hanze Data ontwaakt op locatie failliet Green Data Systems
24-02-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Hanze Data ontwaakt op locatie failliet Green Data Systems

Hanze Data ontwaakt op het terrein van het in 2014 failliet verklaarde Green Data Systems. Ze hebben hetzefde adres: Rigastraat 18 in Deventer zo staat op Google Maps (Green Data Systems) en de website van Hanza Data te lezen.

Green Data Systems (GDS), was een datacenter dienstverlener die veel gebruik maakt van Hitachi Data System (HDS) oplossingen is door de rechtbank Overijssel op 8 april 2014 failliet verklaard. Curator was Paul Schepel van JPR Advocaten uit Deventer. Green Data Systems (GDS) was gespecialiseerd in duurzame informatie- technologieën, diensten en oplossingen en heeft vestigingen in België, Duitsland en Nederland en beschikt over 2 Performance Centers voor Hitachi technologie in Walldorf (D) en Deventer (NL).

Nu staat er op het terrein Hanze Data. Het bedrijf meldt op zijn website: "Hanze Data beschikt over een duurzaam Cloud- en Big Data platform in een eigen data centrum van waaruit klanten in staat worden gesteld Cloud, Big Data en Content diensten op klimaat neutrale wijze af te nemen."

Wessel Graatsma was eerder ceo en eigenaar van Green Data Systems en nu duurzaam ondernemer bij Hanza Data: "Hanze Data (HD) biedt vanuit een eigen klimaat neutraal en energiezuinig data centrum significante kostenvoordelen en duurzaamheid. Door 60% energie te besparen in het data centrum zelf en warmte te hergebruiken, zelf energie op te wekken en gebruik te maken van wind- en zon energie biedt HD u een duurzaam- en klimaatneutraal Cloud aanbod van diensten", zo meldt Graatsma op zijn LinkedIn profiel.

Geschiedenis

Hitachi Europe en Green Data Systems (GDS) kwamen in 2010 een strategisch partnerschap overeen voor de samenwerking aan en ontwikkeling van efficiënte en duurzame datacenters. Onderdeel van dit partnerschap was dat Green Data Systems, mede-oprichter van Eco2dc, een efficiënt en duurzaam datacenter in Deventer ging bouwen. Hier werd Hitachi's koelsysteem, gebaseerd op het ‘modular data center' principe, geïnstalleerd. Dit principe stelt datacenters in staat bezettingsgraden te optimaliseren en het energieverbruik en de CO2-uitstoot te reduceren.

Green Data Systems (GDS) introduceerde later Hitachi Cloud Infrastructure as a Service (C-IaaS). Dit cloudplatform bestaat uit Hitachi-hardware, software en diensten voor het uitrollen van private, publieke en hybride cloudsystemen. Green Data Systems introduceerde verder ook CommVault as a Service (CAAS), een managed CommVault-aanbod voor resellers en hun klanten.

Green Data Systems was verder samen met de Zwolse ondernemingen Unica en Compello en Hitachi betrokken bij de bouw van Triple Green Datacenters BV bij Steenwijk. Maar dat project is mislukt en doorgestart naar Zwolle. Unica en Hitachi zijn er ook niet meer bij betrokken.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters