Algon van Woensel wordt Business Development Manager bij Printing Innovation Europe
24-02-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Algon van Woensel wordt Business Development Manager bij Printing Innovation Europe

De Duitse fabrikant van professionele labelprinters Printing Innovation is onlangs gestart met de uitbreiding van haar marktbereik buiten thuismarkt Duitsland. Voor de uitbreiding van haar Europese resellernetwerk is de Nederlandse industrieveteraan Algon van Woensel aangetrokken in de rol van Business Development Manager Europe.

“Printing Innovation voert een aantal modellijnen, waarvan de SpeedStar en de recent gelanceerde iCube de belangrijkste zijn. Deze machines zijn gebaseerd op de bekende Memjet print engine,” legt Van Woensel uit. “Memjet is wereldmarktleider op het gebied van kleuren-inkjet technologie voor high-speed productieprinters. Memjet produceert zelf geen printers, maar is de belangrijkste toeleverancier van innovatieve technologie aan de grootste OEM partners wereldwijd, zoals supersnelle printkoppen, aangestuurd door Memjet controller chips, speciale software en inkten.”

Memjet printkoppen maken gebruik van een gepatenteerde ‘waterval-technologie’ om de inkt via meer dan 70.000 spuitkanaaltjes op het afrukmateriaal over te brengen met een snelheid van 1 pagina per seconde.

“Onze SpeedStar en iCubeprinters zijn geschikt voor alle bedrijven die met ‘short run’ kleurenlabels willen werken,” zegt Van Woensel. “Enkele belangrijke verticale markten voor ons zijn de fabrikanten van tapijten, autobanden, geneesmiddelen en de chemische industrie. De toepassingsgebieden voor de Speedstar en iCube zijn in principe gelijk, maar de iCube series bestaat uit meerdere modellen met verschillende functionaliteiten, waardoor de klant een ruimere keuze heeft. Die verschillen zitten bijvoorbeeld in afmeting en functies van het touchscreen, papierinvoer en andere opties.”

Van Woensel: “Printing Innovation verkoopt haar printers uitsluitend via het indirecte distributiekanaal en levert een meer dan uitstekend alternatief voor andere merken. Resellers kunnen zich differentiëren op basis van de superieure productkwaliteit, waarbij uitstekende verkoopmarges te behalen zijn. De locked-out inktcartridges zorgen voor gegarandeerde verkoop van consumables. Alle verbruiksmaterialen zoals inktcartridges, printkoppen en reserveonderdelen zijn altijd op voorraad in ons logistiek centrum in Elchesheim-Illingen onder de rook van Karlsruhe, en zijn binnen 24 uur leverbaar overal in Europa.

Terug naar nieuws overzicht