Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
25-02-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

SEP Partner Summit: internationaler dan ooit tevoren (video)

Nooit eerder reisden zoveel nationaliteiten af naar de jaarlijkse SEP Partner Summit in Duitsland. Op 9 en 10 februari j.l. werden de genodigden bijgepraat over technische backup verbeteringen en nieuwe prijsmodellen. Partners Bechtle en NDS8 ontvingen awards voor hun werkzaamheden het afgelopen jaar.

Begin 2015 werd het pittoreske Tegernsee heel even een internationale haven. Ruim 150 genodigden vanuit o.a. Duitsland, Polen, Italië, Groot Britannie, Griekenland, Amerika, Australië en Zuid Afrika kwamen hier samen voor de zesde achtereenvolgende SEP Partner Summit.

Verbeterde backup functionaliteiten
Tijdens de summit kondigde SEP zowel nieuwe als verbeterede backup functionaliteiten aan voor Microsoft Exchange en SharePoint. Ook werd uitgebreid ingegaan op de snellere en verbeterde recovery processen voor virtuele machines in VMware, vSphere en Microsoft Hyper-V omgevingen. SEP verbeterde het afgelopen jaar ook de methodes voor de backup van SAP en Oracle. Tot slot vertelde de leverancier over bandbreedte besparende technieken voor op Linux en Windows gebaseerde backup servers.

Zoals ieder jaar werd ook stilgestaan bij actuele IT compliancy vraagstukken. IT specialist en advocaat Dr. Jens Bücking van advocatenkantoor esb in Stuttgart gaf een presentatie over de huidige Europese regelgeving en juridische vraagstukken.

Onderbouwd advies voor eindklanten
Deelnemers reisden af om te worden bijgepraat over SEP, nieuwe licentiemodellen en de backup markt in het algemeen. Met deze kennis kunnen zij bij thuiskomst klanten nog beter adviseren. Natuurlijk was er ook voldoende ruimte om te netwerken en werden twee deelnemers in het zonnetje gezet. Gold Partner Bechtle won de award voor “Reseller of the Year” vanwege de vele grote installaties het afgelopen jaar. NDS8 uit Groot Britannie kreeg de titel “Top Competency” vanwege de integratie van SEP sesam in een eigen oplossing. In de avond werden successen gezamenlijk gevierd en gingen enkele waaghalzen rodelend naar beneden in de prachtig besneeuwde omgeving.

Groeiend ecosysteem
Niet alleen het aantal deelnemers groeit, ook het aantal SEP Technology Partners neemt ieder jaar toe. Fujitsu, Novell, Red Hat, Univention, Q5, sayTEC, SUSE, Zarafa, Faircom en GWAVA toonden hun diensten en mogelijke combinaties met SEP sesam.

Nooit eerder kwamen zoveel (internationale) deelnemers op de SEP Partner Summit. De positieve feedback en goede gesprekken geven aan dat SEP op de juiste manier bezig is. “Houd de agenda voor 2016 in de gaten, dan gaan we zeker een nieuwe editie organiseren” bevestigd Georg Moosreiner, CEO van SEP AG.

CeBIT 2015
SEP staat zoals ieder jaar op het grootste zakelijke IT evenement van Europa. Samen met de partners BW-Tech en it25 laten zij de voordelen van hybride back-up en recovery zien. Mis het niet: 16-20 maart - Hannover - hal 2 - standnummer C56. Gratis kaarten hier bestellen.

 

Terug naar video overzicht
Security