Witold Kepinski - 25 februari 2015

NetApp biedt cloud back-up en archivering

NetApp presenteert nieuwe software en oplossingen voor hybride IT-installaties die een snellere gegevensback-up leveren en gegevensherstel verbeteren. De nieuwe oplossingen stellen de gebruiker in staat om meer controle te hebben over hoe, wanneer en waar ze hun gegevens opslaan gedurende de gehele levenscyclus van de data, aldus NetApp.

Klanten in Amazon Web Services (AWS) back-up, herstel en archivering van hun data beter beheren. NetApp introduceert – in nauwe samenwerking met AWS – drie nieuwe modellen van zijn cloud-native back-upoplossing SteelStore Amazon Machine Image (AMI) met een aanpak voor back-up van cloud-based werk. Klanten kunnen bovendien ook kiezen voor fysieke SteelStore inhouse oplossingen, voor veilige databescherming in de cloud.

Daarnaast levert NetApp extra ondersteuning voor Amazon Simple Storage Service (S3) als een opslaglaag voor StorageGRID Webscale, een oplossing voor objectopslag voor archieven voor de lange termijn. Het bedrijf lanceert ook updates voor zijn OnCommand Cloud Manager, OnCommand Insight software en Cloud ONTAP softwareabonnement.

"Elke klant heeft een unieke set IT-eisen als het gaat om ondersteuning van de bedrijfsgroei. Organisaties willen hun groei ondersteunen en willen daarom het vermogen om de cloud naar eigen inzicht te gebruiken", zegt Peter Wilbrink (foto), director sales Benelux van NetApp. “NetApp investeert in een 'data fabric'-architectuur en -raamwerk om hybride IT te vereenvoudigen, te versnellen en te beveiligen. Onze nieuwste oplossingen voor back-up en archivering helpen klanten de voordelen van hybride installaties maximaal te benutten en om flexibiliteit te winnen en de kosten te beperken."

De 'data fabric'-visie

NetApp verwacht dat de hybride architectuur in de komende tien jaar het leidende IT-installatiemodel wordt. Klanten vallen voor de snelheid en de schaalvoordelen van de cloud, maar hebben nieuwe databeheerstrategieën nodig om de controle te behouden over hun data, zeker wanneer deze cruciale activa buitenshuis worden opgeslagen. NetApp’s visie om klanten in dit nieuwe universum zowel datacontrole als keuze in IT-installatiemodel te bieden, wordt 'data fabric' genoemd.

De aankondigingen bouwen verder op deze 'data fabric'-visie. NetApp’s nieuwe oplossingen voor de datalevenscyclus verzekeren klanten dat zij de controle behouden over hun data, deze kunnen integreren, verplaatsen, beveiligen en beheren, ongeacht waar die data zijn opgeslagen: inhouse, in de buurt van de cloud, in de cloud, bij een serviceprovider of een hypercloudresource. Zij profiteren van NetApp’s investeringen en expertise in de uitbouw van businessclass hybride oplossingen die zijn ontworpen om te evolueren met de behoeften van de klant. Meer dan 275 serviceproviders-partners dragen bij aan de ontwikkeling van deze 'data fabric' die mogelijk wordt gemaakt met NetApp-technologie.

De verbeterde NetApp SteelStore en StorageGRID Webscale oplossingen bieden de flexibiliteit van Amazon S3 en Amazon Glacier voor langetermijnarchivering. Klanten krijgen extra beveiligde fysieke locaties om de risico's van één enkele of lokale vestiging aan te pakken. Dit extraatje binnen de NetApp-portfolio creëert ideale oplossingen die klanten helpen om hun opslag te integreren in oplossingen van AWS Cloud. NetApp was de eerste op de markt met NetApp Private Storage voor AWS: dit geeft klanten het voordeel van cloud-elasticiteit en besparingen met prestatie, beschikbaarheid en controle van specifieke bedrijfsopslag. Intekenen op NetApp Cloud ONTAP, voorbeeld van NetApp’s opslag-OS in AWS, vormt een rendabele optie voor cloud-bursting en herstel na ramp.

Highlights nieuwe hybride oplossingen:
StorageGRID Webscale 10.1 geeft klanten de tools om data op het juiste moment veilig en op de juiste plaats op te slaan. StorageGRID Webscale wordt volledig ondersteund door een dynamische policymotor en bouwt op Amazon S3 voor kostefficiënte opslag van data in de AWS Cloud. Geo-gedistribueerde codering voor het wissen beperkt de kosten inhouse en verhoogt de veiligheid. De StorageGRID Webscale oplossing voor objectopslag is beschikbaar als appliance en softwaremodel, en beide types zijn te mixen in hetzelfde rooster.

NetApp introduceert drie nieuwe modellen van zijn SteelStore Amazon Machine Image (AMI) cloud-native back-upoplossing: een aanpak voor back-up van werk in de cloud. Klanten kunnen ook kiezen voor fysieke inhouse SteelStore appliances voor veilige bescherming van data in de cloud.

NetApp OnCommand Insight 7.1 levert SRM (Storage Resource Management) voor hybride omgevingen. Klanten kunnen vertrouwen op het nakomen van hun SLA's dankzij prestatiebewaking, capaciteitbeheer, identificatie van terugvorderingsopportuniteiten en beter zicht op IT-kosten, aldus NetApp. De nieuwe software biedt verbeterde eigenschappen voor brokering en bewaking van hybride opslaginstallaties evenals innovaties die de OPEX- en CAPEX-kosten van opslag verminderen en de capaciteitplanning verbeteren. NetApp zegt ook de bruikbaarheid omhoog te krikken dankzij geavanceerde eigenschappen voor datavisualisering zoals nieuwe widgets, dashboards en extra datapoints.

Klanten kunnen nu Cloud Manager gebruiken en intekenen op Cloud ONTAP software voor beheer van NetApp’s klantgegevensreplicatie in de cloud met één enkele applicatie. Bovendien kunnen klanten de uitrol van het Cloud ONTAP softwareabonnement en OnCommand Cloud Manager vereenvoudigen en de registratie van NetApp-service en -support automatiseren.

WK

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!