Witold Kepinski - 25 februari 2015

HP en Deutsche Bank en tekenen tienjarige overeenkomst

Deutsche Bank en Hewlett-Packard (HP) een tienjarige multi-miljard dollar overeenkomst aan die de wereldwijde IT-omgeving van de bank verder moderniseert en als doel heeft om de IT-infrastructuurkosten significant te verminderen.

Onder de overeenkomst, die hoofdzakelijk betrekking heeft op de omvangrijke IT-infrastructuur binnen de bank, valt de levering van datacenter services on demand, inclusief storage, platform en hosting.
Deutsche Bank behoudt zelf activiteiten als de IT-architectuur, applicatie-ontwikkeling en informatiebeveiliging. Als onderdeel van een breder IT transformatieprogramma zal Deutsche Bank de IT-toepassingen upgraden, het aantal verminderen en ze verplaatsen naar het HP platform. Daarnaast zullen ze de eigen processen versterkenom de operationele activiteiten te voorzien van de technische support.

Henry Ritchotte, Chief Operating Officer van de Deutsche Bank meldt in een persbricht: “Dankzij deze overeenkomst kan de Deutsche Bank de gestandaardiseerde IT-infrastructuur beveiligen en de kosten verlagen. Daarnaast zorgt een modern en flexibel technologieplatform ervoor dat we ons vermogen versterken om nieuwe producten en diensten te lanceren en een basis te leggen voor de volgende fase van de digitale strategie.”
Meg Whitman, Chairman, President and CEO, Hewlett-Packard, vult daarbij aan “Deutsche Bank neemt een pro-actieve benadering om de IT infrastructuur te moderniseren en heeft ervoor gekozen samen te werken met HP. Met dit partnership zal Deutsche Bank de lange termijn zakelijke doelstellingen halen, door een transformatie van de IT infrastructure. Dit is inclusief een op Deutsche Bank afgestemde HP Helion oplossing, die hen in staat stelt zich te richten op het bedenken en leveren van nieuwe services aan hun klanten.”

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!