BMC en Qualys koppelen kwetsbaarheidsinformatie aan geautomatiseerde herstelacties
26-02-2015 | door: Witold Kepinski

BMC en Qualys koppelen kwetsbaarheidsinformatie aan geautomatiseerde herstelacties

BMC en Qualys bieden een oplossing die kwetsbaarheidsinformatie koppelt aan geautomatiseerde herstelacties. Hierdoor is de blootstelling aan kwetsbaarheden drastisch te verkorten, terwijl de operationele IT-prestaties verbeteren, zo beweren de twee partners.

Data-inbreuken kunnen voor een organisatie catastrofaal uitwerken. Tegelijkertijd zijn de meeste inbreuken te vermijden. In tachtig procent van de gevallen is namelijk sprake van misbruik van kwetsbaarheden waar al een patch voor is. Een van de redenen van een succesvolle aanval is het gebrek aan gezamenlijke doelstellingen van beveiligings- en operationele IT-teams. Beveiligingsteams zijn verantwoordelijk voor het opsporen van kwetsbaarheden, terwijl operationele teams wijzigingen in systemen doorvoeren. Dit gebrek aan coördinatie staat bekend als de SecOps-kloof.

De gezamenlijke oplossing van BMC en Qualys – Intelligent Compliance – speelt in op de kloof tussen beveiliging en operations door een combinatie van Qualys Vulnerability Management (VM) en BMC BladeLogic Server Automation.

Beschikbaarheid
De geïntegreerde oplossing van BMC en Qualys is per direct beschikbaar.  BMC en Qualys organiseren verder het webinar Get Complete IT Compliance: Reduce Risk and Cost, dat plaatsvindt op 10 maart 2015.

Terug naar nieuws overzicht
Security