Dataplace levert hoogstaande datacenterdiensten aan Wigo4it
26-02-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Dataplace levert hoogstaande datacenterdiensten aan Wigo4it

Datacenterspecialist Dataplace heeft onlangs een Europese Openbare Aanbesteding gewonnen voor het leveren van hoogstaande datacenterdiensten aan Wigo4it, een overheidscoöperatie van de sociale diensten van de vier grootste gemeenten van Nederland.

Het oude datacenter van Wigo4it voldoet niet meer aan de eisen voor wat betreft beschikbaarheid. In het nieuwe datacenter zijn alle essentiële voorzieningen zoals stroom en koeling dubbel of driedubbel uitgevoerd. Dataplace bestaat sinds 2010 en is een modern regionaal TIER III datacenter in Alblasserdam (Zuid-Holland) dat volledig redundant en energiezuinig is ingericht.

De inhuizing van de ICT apparatuur van deze overheidsorganisatie is onlangs naar ieders tevredenheid afgerond. De overheidsorganisatie, die vanuit haar beleid anoniem wenst te blijven, maakte al gebruik van een datacenter en heeft in de aanbestedingsprocedure de uitwijklocatie voor een active-active omgeving op de markt gebracht. Dataplace kwam als beste inschrijving, zowel op het gebied van kwaliteit als prijs, uit de bus. De dienstverlening aan de overheidsorganisatie bestaat uit het leveren van een private suite.

Dataplace is trots op het winnen van de Europese Openbare Aanbesteding van deze proactieve en zeer gerenommeerde partij. “Door het winnen van deze aanbesteding laat dataplace zien de beste prijs- kwaliteitsverhouding in de markt te kunnen bieden als het gaat om de outhousing van ICT apparatuur aan een professioneel datacenter. Dataplace is het eerste regionale datacenter in Nederland dat een aanbestedingsprocedure van deze omvang weet te winnen. We zijn erg blij met deze klant en hopen ze jaren naar ieders tevredenheid te kunnen helpen”, aldus Gerben van der Veen, Algemeen Directeur van dataplace.

Fons de Jong, projectleider bij de klant voegt daar aan toe: “Tijdens onze Europese aanbestedingsprocedure kregen wij te maken met een inschrijving van een regionaal datacenter. Na het doorlopen van het aanbestedingsproces kwam dataplace als beste uit de bus op basis van kwaliteit en prijs. Tijdens de opleveringsfase van de dienstverlening werden wij positief verrast door de proactieve houding van het personeel van dataplace.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters