Witold Kepinski - 27 februari 2015

EMC Data Lake Foundation introduceert Isilon HD400-platform met Hadoop en OpenStack functies

EMC kondigt een aantal nieuwe producten en oplossingen aan ter ondersteuning van zijn Data Lake Foundation, de storage-infrastructuur die data, applicaties en analytics samenbrengt als basis voor big data analytics.

Het nieuwe Isilon HD400-platform biedt een capaciteit die 2,5 keer zo groot is als de capaciteit van versie hiervoor. Hierdoor kunnen klanten hun data lake schalen tot wel 50 petabytes op een enkel cluster. De oplossing is volgens EMC ideaal voor klanten die een schaalbaar platform zoeken met hoge capaciteit voor bijvoorbeeld Deep Archiving, Disaster Recovery en het bouwen van een Data Lake Foundation die data beschermt met efficiënte backups, disaster recovery en security-opties. De HD400 helpt de operationele kosten, inclusief energiegebruik, koeling en datacenterruimte, te reduceren aldus EMC.

Data Lake Foundation

De twee producten binnen het EMC-portfolio, die de basis vormen voor de Data Lake Foudation, zijn EMC Isilon en EMC Elastic Cloud Storage (ECS). Met EMC Isilon kunnen organisaties werken met zowel traditionele als next generation workloads. Isilon biedt een goede balans tussen prestaties en capaciteit voor het uitvoeren van analytics, aldus EMC met gedeelde storage en ondersteunt protocollen zoals HDFS voor snelle analytics.

ECS is de object storage-oplossing voor moderne applicaties en biedt geo-gedistribueerde analytics met hoge capaciteit. Met deze oplossingen beschikken klanten over een solide basis voor het opslaan, beschermen, beheren en analyseren van alle ongestructureerde data, nu en in de toekomst. De multi-protocol en next-generation toegangsmogelijkheden ondersteunen traditionele en opkomende applicaties

“Als wij praten met klanten horen we vaak over de enorme groei aan data waar zij mee te maken hebben en over de uitdagingen die zij hebben bij het beheer daarvan”, zegt Coen Bos (foto), country manager Nederland van EMC. “Vorig jaar hebben wij onze Data Lake Foundation-strategie aangekondigd en zijn we begonnen met het leveren van EMC Isilon en EMC Elastic Cloud Storage om klanten te helpen storage-silos te elimineren en hun storage eenvoudiger in te richten en te beheren. Zo kunnen zij zich focussen op het krijgen van waardevolle inzichten op basis van de data waarover ze beschikken.”

Hadoop en OpenStack

 

Naast het nieuwe Isilon HD400-platform kondigt EMC ook nieuwe functionaliteit aan die klanten in staat stelt inzicht te krijgen in de gegevens binnen hun data lake. Het nieuwe OneFS 7.2-besturingssysteem ondersteunt nieuwere en meer versies van het Hadoop-protocol, inclusief HDFS 2.3 en HDFS 2.4. Daarnaast gaat EMC OpenStack Swift ondersteunen voor zowel file- als object-data, de ongestructureerde datatypes die momenteel het hardst groeien.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!