Witold Kepinski - 01 maart 2015

EU-cloud-baas Pearse O’Donohue spreekt tijdens HostingCon Europe

HostingCon, de voornaamste handelsbeurs voor devcloud- en hostingsector, kondigt de keynote speaker voor ResellerClub Presents HostingCon Europe aan. Pearse O’Donohue, het hoofd van de sectie cloud computing van de Europese Commissie, zal de sector aanspreken over de Europese wetgeving die voor de hosting- en cloudproviders van belang is.

Dhr. O’Donohue was Adjunct-hoofd op het kabinet van Vice-President Neelie Kroes,vvoormalige Europese Commissaris voor de Digitale Agenda tot oktober 2014. Hij gaf advies aan de Vice-President over beleidsaangelegenheden betreffende elektronische communicatie, netwerken, breedband en andere aanverwante onderwerpen. Als het nieuw benoemde hoofd voor Software & Services, Cloud Computing in de Europese Commissie (DG CONNECT) is hij verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling en implementatie van het beleid inzake cloud computing en software & services.

“We zijn zeer verheugd dat een prominent lid van de Europese Commissie op de tweede Europese editie van HostingCon zal spreken," zegt Cheryl Kemp, congresvoorzitster van HostingCon. “Vele van onze aanwezigen en exposanten zullen te maken hebben met de aankomende wetgeving in de EU inzake privacy en dataretentie. Ons publiek zal hem direct kunnen aanspreken over de implicaties van de nieuwe wetgeving en welke impact dit in de toekomst op de sector zal hebben.”

Het evenement, dat op 22 en 23 september 2015 in de passagiersterminal te Amsterdam zal plaatsvinden, zal zich tevens richten op de problemen en trends die zich in de cloud- en hostingsector voordoen. lees meer op www.HostingCon.com.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!