Wouter Hoeffnagel - 02 maart 2015

MWC: Acer introduceert nieuwe producten

Acer introduceert een aantal nieuwe producten tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, zoals de nieuwe Liquid Z-serie van Acer, de Liquid Leap+ en Acer's eerste Windows 8.1 telefoon.

Het bedrijf introduceert de volgende producten op de MWC:

  • De Liquid Z-serie Android-smartphones
  • De Liquid Jade Z Android-smartphone
  • De Liquid M220 Windows 8.1-smartphone
  • Liquid Leap+ slimme activiteitenmeter

Liquid Z-serie
De Liquid Z220 is voorzien van een 4-inch WVGA-scherm met 233 PPI en optioneel dual SIM-slot, Het apparaat is gericht op gebruikers die op zoek zijn naar een smartphone als bijvoorbeeld reserve-, vakantie- of feesttelefoon. Het apparaat is voorzien van een dual-core 1,2-GHz Snapdragon 200-processor van Qualcomm, biedt 8GB opslagruimte, beschikt over 1GB RAM geheugen. Daarnaast is het apparaat voorzien van een 5-MP achtercamera met flitser en brede kijkhoek van 89 graden en een 2-MP voorcamera om snel hoogwaardige foto's of selfies mee te maken en delen. De smartphone draait op Android 5.0 Lollipop. De Z220 is vanaf maart verkrijgbaar in Europa, vanaf € 89,-.

De Liquid Z520 is voorzien van een 8-MP camera die automatisch scherp stelt. Het apparaat biedt maximaal 8GB interne opslagruimte om beeldmateriaal op te slaan. Het apparaat is gericht op entertainment. Zo is de smarpthone voorzien van DTS Studio Sound groter geluidsveld, helderdere stemmen en gedetailleerder, realistischer geluid. De Z520 is vanaf april verkrijgbaar in Europa, vanaf € 129,-.

Beide smartphones zijn voorzien van Quick Mode van Acer, met drie verschillende profielen voor verschillende gebruikerstypen en leeftijden:

  • Basic Mode: deze modus met vaste bel- en sms-functies is gericht op jongeren.
  • Easy Mode: een modus met snelle berichten, radio, weer, wekker en
  • snelkiesnummers, voor intensieve gebruikers
  • Standard Mode: de modus voor de gevorderde smartphonegebruiker die zijn weg weet te vinden in de Android-interface

Liquid Jade Z
De Liquid Jade Z smartphone is voorzien van een HD-scherm met IPS-technologie. De Zero Air Gap-technologie gaat ongewenste reflectie tegen. Het apparaat is voorzien van duurzame Corning Gorilla Glass 3. De speciale Read Mode-functie beschermt de ogen, door een einde te maken aan de straling van blauw licht van de beeldverwerkingsengine. De Liquid Jade Z ondersteunt LTE-connectiviteit en is voorzien van een 64-bits quad-core processor van Mediatek.

De achterzijde van de Liquid Jade Z is voorzien van een met spraak te activeren 13-MP camera met F1.8-diafragma. De voorzijde is voorzien van een 5-MP camera met F2.2-diafragma. De Liquid Jade Z is vanaf maart verkrijgbaar bij geselecteerde retailers in EMEA vanaf € 199,-.

Liquid M220
Acer heeft de Liquid M220 onthuld: de allereerste Liquidsmartphone
met het besturingssysteem Windows Phone 8.1. De smartphone is voorzien van Windows Phone 8.1 en biedt ondersteuning voor services van Microsoft, zoals OneDrive, Skype, Office en Cortana. Het apparaat is voorzien van een 4-inch scherm met 233 pixels per inch (PPI), een 5-MP camera aan de achterzijde en een 2-MP camera aan de voorzijde van het apparaat. De hoofdcamera heeft een
89-graden breedbeeldlens voor extra brede foto's. De slimme activiteitenmeters Liquid Leap en Liquid Leap+ zijn compatibel met Windows 8.1. De Liquid M220 is vanaf april in Mystic Black en Pure White verkrijgbaar bij geselecteerde
retailers in EMEA, vanaf € 79,-.

Liquid Leap+
Liquid Leap+ is een slimme activiteitenmeter van Acer. Ze kunnen worden gesynchroniseerd met en aangesloten op de belangrijkste
besturingssystemen Windows, Android en iOS. De Liquid Leap+ is voorzien van verwisselbare polsbandjes in verschillende kleuren passen de 1-inch OLED-aanraakschermen bij elke outfit. De wearable is voorzien van een 1-inch aanraakscherm en is waterbestendig met een IPX7-beoordeling. Gebruikers kunnen met het apparaat ook muziek afspelen, e-mail lezen, agenda’s bijhouden of SMS-berichten lezen.

De technologie in de Liquid Leap+-wearable communiceert via Bluetooth 4.0 met de Acer Leap Manager-app op Android-, Windows- en iOS-smartphones. De Liquid Leap+ van Acer is vanaf april verkrijgbaar in EMEA, vanaf € 79,-. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!