Wouter Hoeffnagel - 03 maart 2015

Axis introduceert camera's voor gebruik op voertuigen

Axis Communications introduceert de AXIS P3905-RE, een camera die kan worden bevestigd aan de buitenzijde van voertuigen zoals bussen, trams, vrachtwagens of voertuigen van hulpdiensten. De camera moet de veiligheid voor inzittenden en medeweggebruikers vergroten en onderzoek bij ongelukken vereenvoudigen.

De AXIS P3905-RE-camera kan bijvoorbeeld het zicht aan de achterkant van een voertuig weergeven en registreren. Boven een deur, naar beneden gericht, worden in- en uitstappende passagiers vastgelegd. Tijdens ritten kan de camera bijvoorbeeld beelden maken vanaf de voorzijde van voertuigen.

IP6K9K-norm
De AXIS P3905-RE voldoet aan de IP6K9K-norm. Het apparaat is schokbestendig en werkt onder zware omstandigheden, zoals trillingen en temperatuurschommelingen. De camera is ook bestand tegen extreem vochtige weersomstandigheden of zelfs wasstraten.

De camera biedt ondersteuning voor het Corridor Format van Axis. Hiermee wordt verticaal beeld opgenomen, bijvoorbeeld in achteruitkijkscenario’s rond bus- of tramhaltes. De AXIS P3905-RE heeft een lens van 6 mm met een horizontale kijkhoek van 55°, afgestemd op typische toezichtsituatie’s rondom voertuigen. Het is ook mogelijk een horizontale kijkhoek van 87° te realiseren door een lens van 3,6 mm te plaatsen.

Beschikbaarheid en prijs
Alle AXIS P39-R modellen zijn leverbaar met een mannelijke RJ45-aansluiting of een robuuste M12-aansluiting. De camera's zijn voorzien van een pixelteller om de pixelresolutie te controleren. De nieuwe behuizing van de AXIS P3905-RE is ook los verkrijgbaar als AXIS T96B05, geschikt voor de AXIS P3904-R en AXIS P3905-R modellen en is net als alle genoemde cameramodellen verkrijgbaar via het distributiekanaal van Axis.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!